Sport

Kiderült, mennyiért vett PCR-teszteket a Magyar Tenisz Szövetség a Semmelweis Egyetem cégétől

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 7. 15:09

Ezek azok a tesztek, amiket a valóságban is elvégeztek.

Összesen 106 darab PCR-tesztet számlázott ki a Semmelweis Kft a Magyar Tenisz Szövetségnek. Ezek azok a vizsgálatok, amiket ténylegesen elvégeztek, és nem azok a leletek, amikről a múlt héten kiderült: vizsgálat nélkül állították ki őket a külföldre utazó sportolóknak.

A Semmelweis Egyetem sajtóosztálya megkeresésünkre azt is elmondta, hogy a teszteket a cég online is elérhető díjszabása alapján számlázták ki az MTSZ-nek. 

Eszerint egy rutin PCR-teszt 13,900 forintba kerül. Az a 106 pedig, amit 2020 második felétől ezidáig végeztek, összesen 1,473,400 forintba.

Ez jóval kevesebb, mint az a 271 millió forint, amit a szövetség 2021-ben kapott az Emmitől a járvány elleni küzdelemre. Az MTSZ mai közleményében is cáfolta, hogy a PCR-tesztekre külön pénzt kaptak volna.

A Semmelweis azt is közölte velünk, hogy az MTSZ-t hivatalosan február 2-án értesítették arról, hogy felfüggesztették a szervezet keretorvosának, Dr. Szatmári Attilának működési engedélyét. Korábban az egyetem rutinvizsgálatán derült ki, hogy voltak olyan leletek is a 106 valóson kívül, amik nem jártak a laborban. Ezekért értelemszerűen nem kapott pénzt az MTSZ-től az egyetem. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány hamis lelet készült kiállításra.

Az egyetem korábbi közleményéről itt írtunk, az egyik hamis PCR-leletet, amit a felfüggesztett keretorvos állított ki, itt szemléztük. Az ügyben Lázár János, a szövetség elnöke ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

Nyitókép: Lázár János fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond a Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én. Fotó: MTI / Illyés Tibor 

#Sport#mtsz#sote#lázár jános#pcr-teszt#pénz#hamis#tenisz

Címlapról ajánljuk