Sport

Több esetben a Semmelweis Egyetem nevében állítottak ki hamis PCR-teszteket a Magyar Tenisz Szövetség tagjainak

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 3. 18:33

Az egyetem belső vizsgálatot indított, és felfüggesztette az MTSZ keretorvosát.

Több esetben a Semmelweis Egyetem nevében állítottak ki negatív PCR-leleteket a Magyar Tenisz Szövetség tagjai számára úgy, hogy az adott mintákat az intézményben nem vizsgálták. Merkely Béla, az egyetem rektora hatósági eljárást kezdeményezett, és belső vizsgálatot indított.

Ennek lezárása után a leleteken is szereplő orvos munkavégzését felfüggesztették, és a szövetség keretorvosi tevékenységére vonatkozó engedélyét is megszüntették, írja közleményében az Egyetem.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, az MTSZ honlapján Dr. Szatmári Attilát nevezik meg a szövetség keretorvosaként. Megkérdeztük a rendőrséget, hogy van-e jelenleg Szatmárival kapcsolatban folyamatban lévő vagy lezárt ügyük. Továbbá magát az orvost is kerestük telefonon, ám eddig nem értük el.

A magyar csapat tagjai hamis PCR-teszttel utazhattak a Davis-kupa torinói világdöntőjére tavaly novemberben – erősítette meg Köves Gábor volt szövetségi kapitány szerkesztőségünknek.

Egy tavaly nyári emailben a szövetség egyik alkalmazottja azt írta a náluk teniszező gyerekek szüleinek:

Az Ausztriába való beutazáshoz szükség van PCR tesztre a gyerekek számára, ezt most úgy tudjuk megoldani, hogy átkülditek nekem a következő adatokat, és az orvosunk kiállítja a leletet :) a tesztet megússzák a gyerekek.

Nyitókép: Köves Gábor szövetségi kapitány, Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Nagy Péter és Marozsán Fábián, a magyar csapat tagjai a Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtező mérkőzéseinek sorsolásán Debrecenben 2020. március 5-én. MTI / Czeglédi Zsolt

#Sport#szatmári attila#magyar tenisz szövetség#pcr#teszt#koronavírus#csalás#semmelweis egyetem

Címlapról ajánljuk