Sport

Lázár János feljelentést tett a teniszszövetség covidteszt-botránya miatt

rtl.hurtl.hu

2022. február 4. 12:34

Azonnali hatállyal elbocsátották a válogatott csapatok szervezési feladatait ellátó Marosi Katalint.

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Lázár János, fideszes országgyűlési képviselő, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke – derült ki a szövetség honlapjára felkerült dokumentumokból.

Korábban kiderült, alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a Covid-19-fertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek. A magyar csapat tagjai például hamis PCR-teszttel utazhattak a Davis-kupa torinói világdöntőjére tavaly novemberben. Ezt Köves Gábor volt szövetségi kapitány erősítette meg szerkesztőségünknek.

Köves – akit egyébként háromszor oltottak, tehát védettnek számít – elmondása szerint a repülőtéren kapott a kezébe egy negatív PCR-teszteredményt, amit az ő nevére írtak ki úgy, hogy valójában soha nem járt teszten. 

Mint azt a 24.hu megírta, Marosi Katalin válogatott koordinátor, korábbi teniszező egy 2021 nyarán kelt fejléces, hivatalos levélben arról értesíti a válogatott teniszezőket, illetve szüleiket, hogy egy európai versenyhez

szükség van PCR tesztre a gyerekek számára, ezt most úgy tudjuk megoldani, hogy átkülditek nekem a következő adatokat és az orvosunk kiállítja a leletet :-) a tesztet megússzák a gyerekek.

Marosi ehhez nevet, tajszámot, születési dátumot, lakcímet és az édesanya nevét kérte. Ebből úgy tűnik, nagy mennyiségben hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat.

A pénteken tartott rendkívüli elnökségi ülésén az ellenőrző testület által előzetesen lefolytatott vizsgálatot követően az alábbi döntések születtek.

  • Azonnali hatállyal megszüntették a válogatott csapatok szervezési feladatait ellátó Marosi Katalin munkavállaló munkaviszonyát.
  • Fegyelmi eljárást indítottak a szövetség alkalmazásában álló hat szövetségi edző, a szövetség főtitkára, a szövetség sportigazgatója, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben.
  • A szövetség sportigazgatóját a szükséges vizsgálatok lefolytatásáig, de legfeljebb a jogszabályok által lehetővé tett időtartamra felfüggesztették.
  • Felkérték az ellenőrző testületet, hogy „haladéktalanul folytasson le további, részletekbe menő tényfeltáró vizsgálatot” minden világranglista ponttal rendelkező magyar teniszjátékossal kapcsolatban.
  • Közzétették a honlapon a büntetőfeljelentést.

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

#Sport#tenisz#magyar tenisz szövetség#pcr-teszt#csalás

Címlapról ajánljuk