Reggeli

„A törvény ennél szigorúbb” – tényleg újraszámlálás lesz Budapesten?

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 11:49

Nagyon szoros főpolgármester-jelölti verseny után úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely 324 szavazattal megőrizheti pozícióját. Lesz-e újraszámlálás? Zárug Péter Farkas politológus értékelte a helyzetet.

Míg az első részeredményeknél Vitézy Dávid vezetett, hajnalra Karácsony Gergely fordított, és bár nagyon szoros versenyben, de úgy tűnik, hogy újrázhat Budapest főpolgármestere. 

Vitézy Dávid vasárnap este azt mondta, szerinte lesz újraszámlálás, arra hivatkozott, hogy sok az érvénytelen szavazat. A következő napokban egy kis jogászkodás egészen biztosan elindul, az újraszámlálást szerda 4 óráig lehet kérni – mondta a Reggeliben Zárug Péter Farkas politológus. 

A magyar választójog szerint ugyanis az újraszámolást kérő félnek valamilyen jogsértést meg kell jelölnie. Kérdés, hogy Vitézy Dávidék találnak-e ilyet.

Az elemző a Reggeliben arról is beszélt, hogy valós kihívónak tekinti-e a választási eredmények tükrében a Fidesz a Tisza Pártot.

#Reggeli#rtl#Videó#Belföld#politika#választás#Európa#ep-választás#önkormányzati választás#budapest#főpolgármester-választás#karácsony gergely#vitézy dávid#újraszámlálás#zárug péter farkas

Címlapról ajánljuk