Reggeli

Totyik Tamás: A szakszolgálatok már nem is írják, hogy hány óra fejlesztésre van szüksége egy gyereknek, mert tudják, hogy nem tudják ellátni

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 7:19

Tavaly decemberben egy 12 éves kislány öngyilkos lett az iskolában, jelenleg vizsgálat folyik az ügyben, de iskolai bántalmazás állhatott a háttérben. Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás ennek kapcsán a prevenció fontosságáról beszélt a Reggeliben. Ehhez viszont iskolapszichológusokra és fejlesztőpedagógusokra lenne szükség, hiszen manapság egyre több felelősség hárul a pedagógusokra, akik nagyon túlterheltek és nincsenek is felkészítve erre, így elmondása szerint „egyre kevesebb idő van a gyerekek lelkével foglalkozni”. Most 1000 gyerekre jut egy iskolapszichológus a közoktatásban, Totyik szerint négyszer ennyire lenne szükség. Nagy problémát jelent még, hogy vannak olyan iskolapszichológusok, akik egy hónapban két-háromezer kilométert utaznak.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

#Reggeli#Videó#oktatás#közoktatás#PSZ#totyik tamás#pszichológus#iskola

Címlapról ajánljuk