Totyik Tamás: A szakszolgálatok már nem is írják, hogy hány óra fejlesztésre van szüksége egy gyereknek, mert tudják, hogy nem tudják ellátniTavaly decemberben egy 12 éves kislány öngyilkos lett az iskolában, jelenleg vizsgálat folyik az ügyben, de iskolai bántalmazás állhatott a háttérben. Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás ennek kapcsán a prevenció fontosságáról beszélt a Reggeliben. Ehhez viszont iskolapszichológusokra és fejlesztőpedagógusokra lenne szükség, hiszen manapság egyre több felelősség hárul a pedagógusokra, akik nagyon túlterheltek és nincsenek is felkészítve erre, így elmondása szerint „egyre kevesebb idő van a gyerekek lelkével foglalkozni”. Most 1000 gyerekre jut egy iskolapszichológus a közoktatásban, Totyik szerint négyszer ennyire lenne szükség. Nagy problémát jelent még, hogy vannak olyan iskolapszichológusok, akik egy hónapban két-háromezer kilométert utaznak.
Reggeli

Totyik Tamás: A szakszolgálatok már nem is írják, hogy hány óra fejlesztésre van szüksége egy gyereknek, mert tudják, hogy nem tudják ellátni

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 7:19

Tavaly decemberben egy 12 éves kislány öngyilkos lett az iskolában, jelenleg vizsgálat folyik az ügyben, de iskolai bántalmazás állhatott a háttérben. Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás ennek kapcsán a prevenció fontosságáról beszélt a Reggeliben. Ehhez viszont iskolapszichológusokra és fejlesztőpedagógusokra lenne szükség, hiszen manapság egyre több felelősség hárul a pedagógusokra, akik nagyon túlterheltek és nincsenek is felkészítve erre, így elmondása szerint „egyre kevesebb idő van a gyerekek lelkével foglalkozni”. Most 1000 gyerekre jut egy iskolapszichológus a közoktatásban, Totyik szerint négyszer ennyire lenne szükség. Nagy problémát jelent még, hogy vannak olyan iskolapszichológusok, akik egy hónapban két-háromezer kilométert utaznak.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

#Reggeli#Videó#oktatás#közoktatás#PSZ#totyik tamás#pszichológus#iskola

Címlapról ajánljuk