Reggeli

35 perces rövidített tanórákkal spórol a rezsin a kormány – a PSZ elnöke szerint ez tarthatatlan

rtl.hurtl.hu

2022. november 21. 7:48

A PSZ elnöke, Szabó Zsuzsa szerint a rendszerváltás óta nem találkoztunk ekkora összefogással, hiszen az oktatás minden szereplője megmozdult. Szerinte valaminek történnie, változnia kell az oktatásban, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan, a kormánynak pedig a közoktatással kapcsolatban „nagyon súlyos felelőssége van”.

Szabó Zsuzs, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is elfogadhatatlannak tarja, hogy az EU-s pénzekhez kötik a pedagógusbérek rendezését, hiszen

az oktatás a kormány alapvető feladata, és a diákoknak alapvető joguk, hogy minőségi oktatást kapjanak. Akkor miért Brüsszelre várunk?

Ismételten elmondta, hogy továbbra is 16 ezer pedagógus hiányzik a rendszerből, ez pedig lehetetlenné teszi a minőségi oktatást. A szakképzési rendszerekben – az elszálló rezsiárak miatt – bevezetett 30-35 perces órák szerinte szintén tarthatatlanok.

Nem az oktatáson kellene spórolni

– szögezte le a Reggeliben.

Éppen ezért amíg nem rendeződik a közoktatás helyzete, további megmozdulásokra készülnek. Például demokráciaórákat tartanak, hogy a kisiskolások is megértsék, mi történik jelenleg, és választ kapjanak a kérdéseikre, ezáltal megnyugtassák őket.

Emellett pedig november 26-ára ismét tömegtüntetést szerveznek Budapesten. A Belügyminisztériumnál kezdenek, ahol átadják a tanárok, diákok és szülők közösen megfogalmazott petícióját, majd a Kossuth térre vonulnak.

#Reggeli#Videó#oktatás#PSZ#szakképzés#rövidített#tanóra#rezsi#spórolás#tüntetés#pedagógusok

Címlapról ajánljuk