Reggeli

Hódi Pamela spórol, ahol tud, már nem csinál nagybevásárlást sem

rtl.hurtl.hu

2022. november 9. 10:33

A spórolás szinte mindennapi témává vált az utóbbi időben. A megemelkedett rezsiárak mellett azok is húznak egyet a nadrágszíjon, akiknek eddig nem feltétlenül kellett takarékoskodniuk. Hódi Pamela alapvetően spórolósnak vallja magát, a mostani helyzetben pedig igyekszik még tudatosabban gazdálkodni.

Hódi Pamela a Reggeliben azt mesélte, a takarékoskodást valószínűleg nagypapájáról örökölte. Elmondása szerint csak akkor nyugodt, ha megvannak a tartalékai.

Szeretem, ha biztos helyen tudok egy bizonyos összeget

– ez biztonságot ad neki, hogy ha netán elvesztené a munkáját, akkor sem lenne gond évekig.

Gyerekkorában nagyon kevés zsebpénzt kapott, ez megtanította a pénz beosztására. Emellett pedig már korán elkezdett dolgozni, eleinte csak nyaranta, ebből spórolt össze pénzt azokra a dolgokra, amiket szeretett volna. Testvérével az első szekrénysorukat is zsebpénzből vásárolták. 

Azt mesélte, kislányát, Natit is igyekszik ebben a szellemben nevelni, bár nem nagyon kell erőlködnie, mert a kicsi 

még durvábban fogja a pénzt, mint én.

A Reggeliben arról is beszélt, hogy többek között azért spórol, ahol tud, mert nem látja biztosnak a jövőt. Tart tőle, hogy lesz-e egyáltalán nyugdíja, és ha igen, hogyan fog tudni belőle kijönni.

Ezért is szeretne egy vállalkozást indítani, amiből biztos jövedelme lenne és esetleg a gyerekeinek is tovább tudná majd adni. Egyik terve, hogy párjával közösen nyithatnának egy reggelizőt Maglódon, azonban a mostani bizonytalanságban nem mer ebbe belevágni. Van egy másik vágya is, amiről még soha nem beszélt, és most a Reggeliben sem mondta el a részleteket, csak annyit árult el, hogy gyerekekkel kapcsolatos a dolog.

Pamela azt is elárulta, hogyan változtak meg hétköznapjai a spórolás miatt:

már nem csinálok nagy bevásárlásokat, mert olyan árak vannak. Kitalálom, hogy másnap mit főzök, és fixen ahhoz vásárolok.

Mindemellett pedig nagyon odafigyelnek arra, hogy a lámpát mindig lekapcsolják, ha nincs rá szükségük, a fűtésen azonban nem tudnak spórolni.

24 foknak lennie kell

– egyrészt a gyerekek miatt, másrészt pedig azért, mert Pamela nagyon szereti a meleget.

#Reggeli#Videó#hódi pamela#spórolás#takarékoskodás#infláció#drágulás#árak

Címlapról ajánljuk