Reggeli

„Menő lett volna, ha a tüntetésen Tóth Gabival találkoztam volna” – Molnár Áron szerint az oktatás helyzete pártpolitikáktól független, közös ügy

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 5. 10:13

Molnár Áron gyakran nyilvánul meg fontos, a társadalmat érintő témákban, a most pénteki diáktüntetésen is részt vett.

A színész kockás ingben érkezett a Reggelibe, ahol arról beszélt, hogy ez az oktatás függetlenségének szimbóluma. Pénteken részt vett a Diákok a Tanárokért mozgalom által szervezett tüntetésen, és azt mondta, nagyon menő, hogy 17-18 éves fiatalok így kiállnak a tanáraikért.

Megtehetnék, hogy hévégén elmennek moziba, pénteken bulizni


– mondta, de a fiatalok ehelyett tüntetést szerveztek a szolidaritás jegyében tanáraik mellett.

A több ezresre sikerült diáktüntetés szerinte nem arról szólt, hogy a fiatalok forradalmat akarnának szítani, csupán azt szeretnék elérni, hogy minőségi oktatást kaphassanak, legyen párbeszéd a kormány és a szakszervezetek között, és becsüljék meg végre a tanáraikat.

A noÁr mozgalom egyik kiemelt ügye az oktatás, ezért is támogatják a diákokat, emellett pedig Áron szerint sokkal

izgalmasabb lesz a gyerekeinknek arról mesélni, hogy mit  tettünk ezért az országért, mint arról, hogy mit nem csináltunk.


Szerinte az oktatás helyzete pártpolitikától független, ezért örült volna neki, ha a diákok tüntetésén össze tudott volna futni mondjuk Tóth Gabival, Kis Grófóval, Nagy Feróval vagy Győzikével, hiszen „az ő gyerekeik is suliba fognak járni, az ő gyerekeinek sem lesz matektanára”.

A Reggeliben azt mondta, fontos lenne felismerni, hogy az oktatás közös ügyünk kell, hogy legyen, mert az elmúlt években egyre romlott a pedagógusok helyzete.

2014-es bérhez van csatolva a pedagógusok fizetése, túlórájuk brutális mennyiségű, nincs sztrájkjoguk


– szerinte ezért kell jobb- és baloldaltól függetlenül támogatni a tanárokat és a mellettük kiálló diákokat.

#Reggeli#Videó#Belföld#tüntetés#diákok#tanárok#oktatás#pedagógus#molnár áron

Címlapról ajánljuk