reggeli

Szakértő: A rezsiemelés miatt „az eddig alábecsült kicsi, távfűtéses lakásoké a jövő”

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 1. 9:45

Átrajzolhatja a lakásárakat az új rezsiszabályozás, hiszen a nagyméretű, korszerűtlen családi házak rezsije az egekbe szökhet, ami az árukra is hatással lesz – mondja Balla Ákos ingatlanszakértő.

Balla Ákos ingatlanszakértő szerint az eddig alábecsült kicsi, távfűtéses lakásoké lesz a jövő, hiszen ennél a típusú ingatlannál ki lehet kapcsolni a gázt, ami nem hátrány az új rezsiszabályozás miatt.

Leggyorsabban a bérleti piac fogja lereagálni a változást

– mondta a szakértő a Reggeliben. Hozzátette, a bérlők könnyebben fognak mozdulni a lakáspiacon belül, ha túl magasnak tartják a rezsiszámlát.

A jövőben jobban meg fogjuk nézni az energiatanúsítványt

2012. január elseje óta kiemelt figyelem van az energetikán: azóta minden eladott ingatlanhoz energiatanúsítványt kell készíteni, amelyből kiderül, hogy milyen energetikai besorolású az adott ingatlan.

 A szakértő szerint a jövőben azok az ingatlanok, amelyek nem rendelkeznek napelemmel, modern kazánnal, megfelelő hőszigeteléssel, nagy hátrányba fognak kerülni. 

Azoknak az eladóknak, akiknek rossz energiabesorolásban van az ingatlanjuk azt ajánlja, hogy minél hamarabb korszerűsítsenek, 

vagy annyit engedjenek el az ingatlan árából, ami fedezi a teljes energetikai felújítást.

 

#reggeli#rtl klub#energia#ingatlan#ingatlanpiac#gazdaság#videó

Címlapról ajánljuk