Reggeli

14 évesen a kényszerházasság elől menekült Szomáliából, most az év modellje lett Magyarországon Rea Milla

rtl.hurtl.hu

2022. június 20. 9:28

Június 20-a a menekültek világnapja. Rea Milla, aki az Év Modellje lett 2022-ben 14 évesen menekült el Szomáliából az apja miatt, aki egy jóval idősebb férfihoz akarta férjez adni.

Ott kellet hagyni a családomat és egyedül kellett az utat végigcsinálni

– mesélte Rea a Reggeliben, aki nyolc éve érkezett Magyarországra. Arról is beszélt, hogy Szomáliában hiába uralkodnak a férfiak minden és mindenki felett, édesapja dönthetett volna másként, mégsem tette. Fontosabb volt neki, hogy tartsa a régi hagyományokat.

Reának az édesanyja segített a menekülésben, ő tanácsolta neki, hogy menjen el otthonról, mert Szomáliában nem vár rá jövő. Egyik húga is elmenekült, ő most Svédországban él.

Rea útja egy éven át tartott, ami miatt még ma is rémálmai vannak. Anyukájával tartja a kapcsolatot, akinek muszlim vallása miatt először félt bevallani, hogy modellként dolgozik. Közösségi oldalakon is kapott már támadást muszlimoktól, hogy miért mutogatja magát szomáliai létére, ezért is változtatta meg a nevét.

Magyarországon először a fóti gyermekotthonban élt, majd egy budapesti lányintézetben. 18 éves kora után kiköltözött és teljesen önálló lett. Anglisztikát tanul, nagyon érdekli a divat, most fog felvételizni egy divatiskolába. Rea külföldön is modellkedett már, de itthon képzeli el a jövőjét. A  szerelem is itt talált rá, párja filmes kaszkadőr.

Sokszor van honvágya, szeretne hazalátogatni, de mivel felvette a keresztény vallást ez nem egyszerű. Édesanyja nehezen fogadta el új hitét, ennek ellenére Rea nagyon szeretné, ha anyukája meglátogatná őt Magyarországon és látná hogyan él, akkor talán elfogadná új hazáját és vallását is.

#Reggeli#RTL Klub#rtl#Belföld#rea milla#modell#szomália#menekült

Címlapról ajánljuk