Reggeli

Zacher Gábor szerint ez is okozhatta Berki Krisztián halálát

rtl.hurtl.hu

2022. május 10. 8:33

A médiceleb halálának okát még vizsgálják, a toxikológus szerint viszont hétvégére akár meg is lehet az eredmény.

Zacher Gábor a Reggeliben elképzelhetőnek tartotta, hogy Berki Krisztián esetében már a hétvégére elkészül a boncolás és a toxikológiai vizsgálatoknak az eredménye, addig csak feltételezések vannak arról, hogy valójában mi is történhetett a 41 éves médiacelebbel.

„Krisztiánról sok mindent lehetett tudni, hallani” – mondta a toxikológus. Nem volt titok szerinte, hogy anabolikus szteroidokat használt. Zacher megjegyezte, ezt tartósan szedik, nem egyszeri alkalommal, mindenféle kúrák vannak, például felépítő és leépítő kúrák.

Ezek negatívan hatnak a szív működésére, a szívizomzat növekedését okozzák – magyarázta a toxikológus. Ha meg valaki kábítószert is fogyaszt a szteroidok mellé, halálos lehet. Végzetes lehet a szert kokainnal, szintetikus marihuánával és amfetaminnal is keverni, de ezek egyszeri használattal is hirtelen szívleállást okozhatnak. 

A toxikológus szerint a szerhasználókat sajnos nem készteti jobb belátásra egy ilyen haláleset sem, ráadásul szerinte drogstratégiája sincs az országnak, és egyelőre nem látja jelét annak, hogy ilyesmi készülne. 

#Reggeli#RTL Klub#peller mariann#rtl#Életmód#zacher gábor#berki krisztián#szteroidok#kábítószer#drogok#testépítés#haláleset#járai máté

Címlapról ajánljuk