Reggeli

TikTokerből haditudósító – így változott meg a közösségi média a háború hatására

rtl.hurtl.hu

2022. március 18. 6:30

A közösségi média felületeken előszeretettel osztjuk meg, ha boldogok vagyunk, ha valamilyen jó dolog történt velünk. De hogyan viselkedjünk az online térben, mikor a szomszédban háború zajlik? Az jó irány, ha csak a háborúról szól minden a közösségi felületeken? Mi zajlik az orosz és az ukrán platformokon? Ezt a témát járjuk körül Forgács Mariann social media szakértőnkkel

 

Forgács Mariann közösségi média szakértő a Reggeliben arról beszélt, hogy mindenki egyénileg döntheti el, hogy mit és mennyit akar posztolni a háborúról. Szerinte az a helyes irány, ha jó érzéssel posztolunk a boldogságunkról vagy hétköznapi életünkről, de mellette törekszünk az egyensúlyra.

Nagy követőtáborral rendelkező influenszerek buzdíthatnak segélyszervezetek támogatására. Azt azonban a szakértő is hangsúlyozta, hogy a háború alatt rengeteg álhír kering, és az influenszereknek is nagy a felelősségük abban, hogy ezekből mit osztanak meg a saját felületükön.

Közben a 80 milliós Oroszországban már az Instagramot is lekapcsolták. Ukrajnában pedig a TikTokerek hadi tudósítóként léptek elő, bár Forgács Mariann szerint ezt a platformot sem árt óvatosan kezelni.

#Reggeli#RTL Klub#peller anna#rtl#social média#peller mariann#forgács mariann#ukrajna#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk