Reggeli

A családi adóvisszatérítésből 610 milliárd forintot fizet ki a kormány – ha teheted, add tovább

rtl.hurtl.hu

2022. február 11. 10:19

Egyre többen csatlakoznak a Továbbadó kezdeményezéshez. Többek között Erdélyi Mátyás, a Saul fia Oscar-díjas magyar film operatőre és felesége is kifejezte egyetértését a visszatérített SZJA, az adó közhasznú felhasználását illetően. Váradi Lucával, az egyik ötletadóval beszélgettünk a kezdeményezésről.

A befizetett adónk mindannyiunk közös pénze. Ha gyereket nevelő szülőkként idén visszakapjuk az SZJA jelentős részét, olyan helyről fog hiányozni a pénzünk, ahol nagy szükség lett volna rá. Ha megteheted, legyél te is továbbadó! – olvasható a Továbbadó mozgalom felhívásában.

A Továbbadó kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak. Céljuk, hogy „önzetlenül adhassunk a köz javára, hogy azt a pénzt, amit amúgy is a közösbe tettünk volna, most egyénileg, saját döntésünk szerint adhassuk tovább, szabadon kiválasztva valamilyen intézményt, civil szervezetet. A társadalmi egyenlőtlenségek figyelembevételével, támogatva a rászorulókat.” 

Az ötletgazdák tudják, hogy ez a kezdeményezés nem mindenki számára engedhető meg, ezért azok jelentkezését várják, akik megtehetik, hogy lemondanak a pénzről.

 

#Reggeli#RTL Klub#peller mariann#rtl#váradi luca#papp gergő#szociológus#szja#továbbadó kezdeményezés#Belföld

Címlapról ajánljuk