Reggeli

Nyakunkon az omikron, karácsonykor érdemes kerülni a nagy bulikat

rtl.hurtl.hu

2021. december 15. 7:04

„Igen nagy sebességgel terjed” a koronavírus omikron variánsa – mondta el Boldogkői Zsolt a Reggeliben. A legjobb védekezési startégia a 3. oltás és a nagy összejövetelek kerülése.

„Igen nagy sebességgel terjed” a koronavírus omikron variánsa, Nagy-Britanniában, Dániában és Norvégiában „masszívan jelen van” – mondta el Boldogkői Zsolt a Reggeliben. A virológus elmondta, az omikron az eddigi törzsekhez képest jelentősen kikerüli az oltások és a természetes fertőzéssel megkapott immunológiai védettséget.

Ugyanakkor az első jelentések szerint úgy tűnik, hogy gyengébb a delta variánsnál, és nem okoz olyan súlyos megbetegedéseket, de ezt még nem lehet biztosan kijelenteni – közölte a virológus. Ugyanakkor Boldogkői Zsolt elmondta, hogy a harmadik emlékeztető oltást is megkapó emberek sokkal jobban védetettek az omikron variáns ellen. A virológus közölte:

Vegyük fel a harmadik oltást, az a legjobb stratégia most.

Boldogkői elmondta, nehéz megmondani, hogy mikor érkezik egy újabb fertőzéshullám az omikron terjedése miatt, szakértők hetekről, és napokról beszélnek. Karácsonyra nem valószínű, hogy nagyon berobban Magyarországon a virológus szerint, de közölte, hogy érdemes kerülni a nagy bulikat, táborokat, és hozzátette:

Vigyázzunk a családi összejövetelekkel is.

#Reggeli#rtl#RTL Klub#koronavírus#omikron variáns#boldogkői zsolt#Belföld

Címlapról ajánljuk