Portré

Steigervald Krisztián generációkutató: Lassan nem értjük egymás nyelvét, ha van köztünk 15 év

rtl.hurtl.hu

2024. február 23. 13:27

Steigervald Krisztián generációkutató három éve, a járvány idején kongatta meg a vészharangot: lassan nem értjük egymás nyelvét, és szándékait sem, ha van köztünk tíz-tizenöt év korkülönbség. Szerinte a 2023-ban születettek, akik egyidősek a mesterséges intelligenciával, már a Béta generáció tagjai. Az MI-nek akkora hatása lehet az idegrendszerre, hogy az már hozhat evolúciós változást. Steigervald Krisztiánnal tavaly nyáron beszélgetett Barabás Éva, az interjúból most egy hosszabb részt mutatunk a fenti videóban, a teljes adást pedig az RTL+-on lehet megnézni.

Steigervald Krisztián első könyvével szinte arcul csapott mindannyiunkat. A Generációk harca folytatása akkor született, amikor a mesterséges intelligencia. A szakember szerint az MI-vel egyidőben vagyis 2023-ban születő gyerekeket már a Béta generáció tagjainak kellene neveznünk. 

Szerinte a mai szülőknél már sok a bizonytalanság, nem tudják, mi az érték, mi a tudás a 21. században. Ráadásul a technológia fejlődésével egy olyan világ alakult ki, amikor a szülők nagy többsége nem tudja átadni a tudást, mivel olyan eszközök veszik körbe őket, amiket nem értenek. 

Részben emiatt sem alakul ki az ok-okozati gondolkodás a fiataloknál, ami miatt sokan úgy gondolják, hogy a világban „csak úgy vannak” a dolgok. 

Hogy miért a mostani 35-60 közöttiek azok, akiknek nagyon sokáig kell dolgoznia, mi a felelőssége ennek a korosztálynak, mit tehettünk a fiatalokért

A Portré teljes adása visszanézhető az RTL+-on, amelyből az is kiderül, hogy a kutató mit reagál Fekete Giorgio és Manuel véleményére a generációs különbségekről, és hogy miket tanácsol a szülőknek. Hogy miért a mostani 35-60 közöttiek azok, akiknek nagyon sokáig kell dolgoznia, mi a felelőssége ennek a korosztálynak, mit tehetünk a fiatalokért, az is kiderül a Portré adásából.

#Portré#Videó#barabás éva#Steigervald Krisztián#agykutató#generációk harca#generációs különbség#mesterséges intelligencia#béta generáció#ma

Címlapról ajánljuk