Portré

Gundel Takács Gábor: Semmi mást nem viszünk magunkkal, csak azt, hogy milyen emberek voltunk

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 4:57

Gundel Takács Gábor a Portréban beszélt arról, hogyan élte meg az elmúlt hetekben a nagy társadalmi felzúdulást keltő eseményeket, és milyen tanulságot vont le a kegyelmi ügy kapcsán kirobbant botrányból. Felidézte azt az időszakot, amikor fiatalon válságot élt át, és mindent újra kellett kezdenie, de szóba kerültek bajor, osztrák, erdélyi és olasz felmenői és az is, hogy szerinte mi mindenre kötelezi őt a neve. Nézze meg minderről a fenti videót, a teljes beszélgetés pedig az RTL+-on érhető el.

Gundel Takács Gábor volt Barabás Évi vendége a Portréban. A műsorvezető arról is beszélt, hogy mennyire viselték meg a kegyelmi botrány eseményei, és milyen tanulságot vont le belőlük. Kitért arra is, hogy a közismert tagok közül elsőként hagyta el Novák Katalin nem hivatalos tanácsadó testületét.

„Az a levél, amit írtam a köztársasági elnöknek, illetőleg ez a szöveg, amit a Facebookra kitettem, azt csak a feleségemnek mutattam meg. És csak akkor, amikor azt mondta, hogy ez így most oké, rendben van, tett egy-két javaslatot. Nekem a legfontosabb támaszom” – fogalmazott.

Életéről mesélve Gundel Takács elmondta, hogy sokáig színésznek készült, de négy sikertelen felvételi után, 24 évesen végleg lemondott róla.

Amikor ezt a színházajtót becsuktam, akkor én nullán voltam. 

Tehát se szakmám nem volt, se nem jártam iskolába, se vagyonom nem volt, se nem tudtam pontosan, hogy mit szeretnék. Tehát akkor tényleg újrakezdtem” – mondta. Ennek ellenére úgy érzi, nem volt haszontalan az érettségi után eltöltött hat év, ami közben volt katona, de dolgozott reggeli újságkihordóként és televíziós ügyelőként is. „Rengeteget tanultam alázatról, munkáról, a televíziózásban a mai napig élek abból, hogy ügyelőként láttam, mi kell ahhoz, hogy a végén a műsorvezetők tudjanak beszélgetni, és ez nagyon fontos iskola volt” – mondta erről az időszakról.

Gundel Takács Gábor mindennap tanul valamit a gyerekeitől is. Amikor pedig elégedetlenkednek a sorosukkal, azzal szokta bíztatni őket, hogy ő 24 évesen még nem tartott ott, és nem járt annyi helyen a világban, mint ők.

Arról is beszélt, hogy igyekszik olyan életet élni, amilyet szeretne, amivel az élete végén el tud számolni, és amiben nem a másoknak való megfelelés hajtja: Úgy fogalmazott:

Mit fogok én erről gondolni az utolsó napomon? Ez ad egy nagyon jó iránytűt.

(…) Semmi mást nem viszünk magunkkal, csak azt, hogy milyen emberek voltunk, hogy hogyan emlékeznek ránk, milyen impulzusokat hagytunk magunk után”

Gundel Takács Gábor beszélt még a Portréban:

  • bajor, osztrák, erdélyi és olasz felmenőiről,
  • arról, hogy mit gondol arról, hogy mire kötelezi a neve,
  • és hogy szerinte hol lenne most, ha harminc évvel ezelőtt nem őt választják a Játék határok nélkül című műsor vezetőjének.    

Mindez kiderül a fenti videóból, a teljes beszélgetést pedig az RTL+-on nézhetik meg.

#Portré#Videó#barabás éva#rtl#gundel takács gábor#Az ugrás#RTL+#kegyelmi botrány#ma#novák katalin#interjú#Gundel

Címlapról ajánljuk