13 600 nagymama találkozik egyetlen nap annyi adattal, mint 1 darab gyerek – tudnak még egyáltalán beszélgetni a generációk?Egyre többet beszélünk a generációk közötti különbségekről. Mindent ráfogunk arra, hogy valaki Z generációs, milleniumi vagy boomer. De tényleg ennyire nagy a szakadék a nemzedékek között? Steigervald Krisztián generációkutató szerint ha a gyerekeink azt látják, hogy mi mindenhova a telefonunkkal járunk, ők is ezt tartják majd normálisnak. A temérdek információ befogadásához az agy úgy alkalmazkodik, hogy a digitáliában lehetetlenné válik az elmélyülés – ezáltal az érzelmi intelligencia is csökken.
Portré

13 600 nagymama találkozik egyetlen nap annyi adattal, mint 1 darab gyerek – tudnak még egyáltalán beszélgetni a generációk?

rtl.hurtl.hu

2023. június 18. 9:00

Egyre többet beszélünk a generációk közötti különbségekről. Mindent ráfogunk arra, hogy valaki Z generációs, milleniumi vagy boomer. De tényleg ennyire nagy a szakadék a nemzedékek között? Steigervald Krisztián generációkutató szerint ha a gyerekeink azt látják, hogy mi mindenhova a telefonunkkal járunk, ők is ezt tartják majd normálisnak. A temérdek információ befogadásához az agy úgy alkalmazkodik, hogy a digitáliában lehetetlenné válik az elmélyülés – ezáltal az érzelmi intelligencia is csökken.

A teljes interjút az RTL+ felületén lehet megnézni, ahol Barabás Éva korábbi beszélgetéseit is megnézhetik, például Rúzsa Magdival, a milliárdos Cápával, Balogh Péterrel vagy Zacher Gáborral.

 

#Portré#Videó#barabás éva#Steigervald Krisztián#Tudomány-Tech#kommunikáció#generáció#generációkutató#social media#okostelefon#mobiltelefon

Címlapról ajánljuk