Mestercukrász

Féltékenység és kiborulás a konyhában – Pataki Ádám diktálta a tempót a Mestercukrászban

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 22:32

A szerdai csajos buli után a csütörtöki adásban vendégséffel süthettek szimultán a versenyzők.

Az elődöntő negyedik napján Liptai Claudia férje tűnt fel a konyhában a versenyzők nagy meglepetésére. Pataki Ádám egy újragondolt Rákóczi túróssal érkezett, amit szimultán sütés keretein belül kellett leutánozniuk az elődöntősöknek.

A sütés rengeteg izgalmas pillanatot tartogatott: a Mestercukrász műsorvezetője igyekezett segédkezni férjének, akivel egy sütés erejéig betekintést engedtek kettejük kapcsolatába is.

Ezek voltak Clau és Ádám legviccesebb civakodásai a Mestercukrászban:


A hátráltatást ezúttal ismét Jelly kapta, akinek öt percig ki kellett állnia a munkából a diktálás közben. A lány igyekezett minél jobban utolérni magát, azonban a meringue zsebsárkányozására már nem maradt ideje.

Geri is egyre jobban lemaradt a diktálás közben, mert a tésztáját újra kellett gyúrnia, majd legnagyobb döbbenetére, túrókrém nélkül sütötte ki a tarte-ját. Ezzel olyan hibát vétett, amit már nem lehetett orvosolni, a srác ezért fél órával a sütés vége előtt kénytelen volt elölről kezdeni az újragondolt Rákóczi túróst.


Kata nagyon félt attól, hogy tudja-e majd tartani a tempót a séffel, de végig nagyon jó ütemben haladt, és pár apró hibát kivéve, minden elemével időben elkészült. Liptai Claudia olykor féltékeny is volt a lányra, hiszen Ádám rendszeresen az ő pultjában tevékenykedett: hol a sütő, hol a mosogató miatt. A séf karikagyűrűje ráadásul rejtélyes módon eltűnt a sütés közben, ami gyanússá vált Clau számára, így nyomozásba kezdett Kata desszertjének kóstolása közben.


Pataki Ádám cukrászmester távozása után a zsűritagoknak a vendég véleményét is figyelembe véve kellett dönteniük arról, hogy ki teljesítette legjobban a feladatot, és ki az, aki veszélyzónába kerül. A legrosszabbul teljesítő versenyző ezúttal Győző volt.

A második feladatban tovább folytatódott a cicaharc Rebeka és Barbara között. Az előnyt élvező Rebi újra Barbit hátráltatta, akitől ezért ellopta az elsőre sikeresen elkészített karamell dómját. Ezt aztán Barbi hiába próbálta újracsinálni, egymás után háromszor is összetörte a dekorációs elemet, és ezzel annyi időt veszített, hogy végül nem tudta befejezni a tálalását. A hátráltatott lány teljesen összeomlott:

Arra hajt, hogy kiejtsen

– mondta Barbi, akinél ezúttal igazán betalált Rebi húzása. A reményvesztett versenyző zokogásban tört ki, és csak Enzsöl Balázs tudta megvigasztalni őt.


A kóstolást követően az első feladatot leggyengébben teljesítő Győző mellett Barbara került a veszélyzónába, és a zsűri úgy döntött, hogy kettőjük közül Győzőnek kell elhagynia a Mestercukrász konyháját. 

#Mestercukrász#liptai claudia#pataki ádám#az édesszájú konyhafőnök#2. évad#9. rész#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk