Itt a receptje Joci séf tavirózsa desszertjének!
2021. július 9. 23:08
Készítsd el Te is Joci séf ikonikus desszerjét! Íme a hozzávalók listája és az elkészítés menete!
Frangipáne
- 62 g tojás
- 62 g cukor
- 62 g vaj
- 62 g mandulaliszt
- 50 g liszt
- 2 g sütőpor
- 1 g só
- 10 g liofilizált bogyós gyümölcs
A cukrot a vajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és a szárazanyagot, valamint az összetört liofilizált bogyós gyümölcsöt. Pici gumiformában megsütjük 180 °C-on 8-10 perc alatt.
Mousselin
- 200 g tejszín
- 80 g fehércsokoládé
- 50 g málnapüré
A tejszínt a málnapürével felforraljuk, ráöntjük a fehércsokira és lebotmixerezzük, majd 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Passió coulie
- 100 g passiópüré
- 20 g cukor
- 2 g pectine
- 2 g zselatinpor
A passiópürét felforraljuk, hozzáadjuk a cukorral elkevert porzselatint és pectine-t, újraforraljuk, majd lehűtjük. Miután megdermedt, lebotmixereljük.
Vaníliaszósz
- 32 g tojássárgája
- 32 g cukor
- 1 g vanília
- 100 g tejszín
- 100 g tej
- 7 g pudingpor
A tejet, a tejszínt, a cukrot felforraljuk, hőkiegyenlítéssel ráöntjük a tojássárgájára és csomómentesre elkeverjük.
Pekándiós tuille
- 63 g vaj
- 25 g glükóz
- 25 g víz
- 75 g cukor
- 15 g liszt
- 87 g apróra vágott pekándió
A pekándiót késsel felaprítjuk. A többi hozzávalót forralóban kicsit összefőzzük. Egy szilikonlapra kiöntjük. 180 fokon barnára sütjük. Ha megsült, a 3-as kerek kiszúróval kiszúrjuk.
Csokiszirom
Joci séf bemutatta a versenyzőknek, hogyan kell elkészíteni a tavirózsa virágszirmait. Nézd meg Te is az erről készült videót!