Mestercukrász

Enzsöl Balázs Fox Tart receptje

rtl.hurtl.hu

2021. június 28. 21:56

Kedvet kaptál, hogy elkészítsd a Mestercukrász zsűritagjának 1. adásban bemutatott Fox Tartját? Mutatjuk a receptet!

Tart: 

  • 125 g liszt
  • 20 g mandulaliszt
  • 75 g vaj
  • 48 g porcukor
  • 30 g egész tojás
  • 0,5 g só

Mixben a lisztet, sót, porcukrot és a mandulalisztet keverőlapáttal elkeverjük. A hideg kockázott vajat részleteiben hozzáadjuk. A felvert tojást hozzáöntjük, magasabb fokozaton kihabosításig keverjük. Minimum 30 perc pihentetés. Kinyújtjuk, kiformázzuk. 10 percre sokkolóba tesszük, majd 180°C-os sütőbe tesszük 12-14 percre. 

 

Karamell szósz: 

  • 50 g kristálycukor
  • 50 g glükóz
  • 18 g tejszín 
  • 18 g sűrített tej
  • fél vaníliarúd

A cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a glükózt, majd rögtön hozzáadjuk a meleg tejszínt, a sűrített tejet és a vaníliát. 30 másodpercig főzzük, félretesszük. 

 

Angol krém: 

  • 120 g tej
  • 72 g fehérje
  • 42 g kristálycukor

A tejet 40°C-ra melegítjük, hozzáöntjük a tojássárgája + kristálycukor mixhez. Vissza a gyorsforralóba, 82 °C-ig felmelegítjük, átszűrjük.
 

 

Gold callebaut krém: 

  • 90 g angol krém
  • 50 g gold callebaut
  • 1,5 g zselatin

A zselatint hozzáadjuk a meleg (friss) 82°C-os angolkrémhez. Hozzáadjuk a felolvasztott csokit, emulgáljuk. 

 

Roppanós: 

  • 38 g pisztácia praliné
  • 15 g tejcsoki
  • 15 g corn flakes
  • 30 g tört pisztácia

A csokit felolvasztjuk. Hozzákeverjük a pralinéhez, majd hozzákeverjük az összetört cornflakest-t és a tört pisztáciát. 

 

Namelaka: 

  • 50 g tejszín 
  • 95 g fehércsoki
  • 1,5 g zselatin
  • 100 g tejszín
  • matcha tea

A tejet és a matchát felmelegítjük 40°C-ig. A zselatint 60°C-ig melegítjük. A felolvasztott fehércsokit hozzáadjuk és emulgáljuk. Hozzáadjuk a hideg tejszínt. Pihentetjük. Használat előtt felverjük. 

 

Málna töltelék: 

  • 100 g málnapüré
  • 7 g cukor
  • 1,3 g pektin NH 
  • 0,2 g szódabikarbóna

A pürét 40°C-ig felmelegítjük, a cukor + pektin keveréket hozzáadjuk, 85°C-ig főzzük, majd a szódabikarbónát is hozzákeverjük.
 

 

Étcsoki tallér: 

  • 50 g étcsoki
  • 50 g kakaóvaj

A csokit + kakaóvajat felolvasztjuk, megtemperáljuk és használjuk.

 

Praline krém mix: 

  • 50 g pisztácia praliné
  • 10 g tej
  • 25 g tejszín
  • 0,4 g zselatin

A tejet és a tejszínt felmelegítjük 40°C-ra, a zselatint hozzáadjuk, 60°C-ig melegítjük. Hozzáadjuk a pralinét, emulgáljuk.

#Mestercukrász#az édesszájú konyhafőnök#enzsöl balázs#róka#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk