Kultúra

Erről álmodozott Azahriah, mielőtt Magyarország legnagyobb sztárja lett

rtl.hurtl.hu

2024. február 23. 4:55

Azahriah 2015-ben még ezer feliratkozót szeretett volna összehozni a YouTube-on, ma már háromszor megtölti a Puskás Arénát.

Ma már nincs olyan ember Magyarországon, aki ne ismerné Azahriah nevét. De mi volt az óriási siker előtt?

Baukó Attila, vagyis Azahriah 2019-ben kezdett el saját zenéket készíteni, első dalát pedig 2020 januárjában adta ki. Az igazi áttörést a RÉT című dal hozta meg, amit Molnár Attila DESH közreműködésével készített. Karrierje  csakhamar berobbant, dalaiból ma már szinte azonnal sláger lesz, hatalmas rajongótáborra tett szert, 2024 májusában pedig háromszor is megtölti a Puskás Arénát. 

Múlt pénteken pedig Novák Katalin lemondása és a pedofilbotrány után Odakint szörnyek járnak címmel szerveztek tüntetést tartalomgyártók. A tüntetésen felszólalt Azahriah is. A zenész az eseményen, amelyen 150 ezernél is többen vehettek részt, videóüzenetben jelentkezett be

Erről álmodozott Azahriah, mielőtt Magyarország legnagyobb sztárja lett
Azahriah viedóüzenete a gyermekvédelmi tüntetésen / Fotó: Nagy Attila Károly

2015-ben még 1000 feliratkozóról álmodozott

Azahriah már a zenei karrierje előtt feltűnt az interneten, 2014-ben Paul Street néven indította el YouTube-csatornáját. Kezdetben vlogokat készített, később pedig már inkább ismeretterjesztő videókat gyártott, egyre több rejtélyes, hátborzongató témát, történetet dolgozott fel. De beszélt például az oktatási rendszerről, az azzal kapcsolatos saját tapasztalatairól is. 

A jelenlegi sikereit tekintve ugyanakkor az egyik legérdekesebb videója egy 2017-ben publikált anyag. A felvételt 2015-ben készítette, egy videókapszulának szánta, és arról beszélt benne, hogy szerinte mennyit változik a világ 2 év alatt, illetve, hogy ő mit szeretne elérni, hol szeretne tartani akkor.

Egy ezer feliratkozós, stabil nézőközönséget szeretnék összehozni két év alatt

– fogalmazott 2015-ben, a jelenlegi státusza alapján meglehetősen szerényen Baukó Attila.

 

A Fókusz nemrég utánajárt, mi lehet Azahriah óriási sikerének titka, és megmutatjuk azt is, amikor 2021-ben még a szobájában ülve mesélt stábunknak arról, hogyan alkot.

 

 

 

 

#Kultúra#Azahriah#zene#Karrier#youtube#Bulvár

Címlapról ajánljuk