Kultúra

Vasárnap végleg bezár az Onyx, az egykor két Michelin-csillagos étterem

rtl.hurtl.hu

2024. január 6. 9:37

Több mint másfél évtizeden keresztül működött, azonban a bevételeik csökkentek, és a magas színvonalú munkaerő is elszivárgott.

Január 7-ére meghirdette „utolsó vacsoráját”, a Vörösmarty téri Onyx Műhely étterem, amelynek elődje, az Onyx egy időben a közép-kelet-európai régió egyetlen 2 Michelin-csillagos étterme volt – írta a Forbes. 

A 2020-as átalakítás és a járvány okozta kihívásokkal azonban már nem tudtak megbirkózni.

A tulajdonos család jelentős hitelt halmozott fel, a bevételeik csökkentek, és a magas színvonalú munkaerő is elszivárgott.

A 2022-es Michelin-kalauzban már nem is szerepeltek, de az Onyx-csapat nem adja fel, tervezik a folytatást, tavasztól az Onyx Műhely mellett külön entitásként nyílhat meg az Onyx, igaz, azt egyelőre nem tudni, pontosan milyen formában. Az Onyx jövőjéről részletek a következő hetekben derülnek ki.

Az étteremről utoljára akkor írtunk, amikor szeptemberben Michelin Green Start, vagyis zöld csillag minősítést kaptak Michelin Guide-tól, négy másik magyar étteremmel együtt. Ezt az elismerést a fenntartható gasztronómia mellett elkötelezett vendéglátóhelyek kaphatják meg.

Nyitókép: Facebook

 

 

#Kultúra#gasztronómia#ONYX#étterem#michelin-csillag#séf#bezár#munkaerőhiány

Címlapról ajánljuk