Külföld

11 éves korában meghalt a híres meleg pingvinapuka

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 22. 12:25

Az ausztrál szamárpingvin 11 éves volt. Magic nevű párjával még 2018-ban váltak világsztárrá.

Meghalt 11 éves korában Sphen, a világhírű meleg pingvinpár egyik tagja, írja a BBC. Az ausztrál szamárpingvin és párja, Magic még 2018-ban vált világsztárrá. A Sea Life Sydney Aquariumban szerettek egymásba, majd később felneveltek két fiókát is.

A pingvin elaltatásáról még a hónap elején döntöttek a sydney-i intézmény állatorvosai, miután Sphen egészsége jelentősen romlott az utóbbi időben. „Sphen elvesztése szívszorító a pingvinkolóniának, a csapatnak és mindenkinek, akit Sphen és Magic története inspirált vagy pozitívan befolyásolt” – mondta Richard Dilly, az akvárium főigazgatója.

Hozzátette: „Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy elgondolkodjunk és megünnepeljük Sphen életét, emlékezve arra, hogy mekkora ikon volt.” A Sea Life Sydney Aquarium Instagram-bejegyzésében arról írt, Sphen az egyenlőség szimbólumaként és a természetvédelem ügyének közvetítőjeként óriási hatást gyakorolt világszerte.

A szamárpingvinek 12-13 évig élnek, és híresek arról, hogy monogám kapcsolatban élnek. Magic és Sphen párosa hat évig volt együtt. Az ikonikus páros később beszivárgott az ausztrál oktatásba, de szerepeltek az Atypical című sorozatban is.


Nyitókép: Twitter

#Külföld#pingvin#meleg#ausztrál#apuka#meghalt#állatkert

Címlapról ajánljuk