Külföld

Megpróbált elrabolni egy halottkémet a bíróság épületéből egy szekta

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 2. 19:56

Bilinccsel rontottak be a bíróság épületébe, de túl messze nem jutottak. Úgy gondolták, hogy ők saját hatáskörükben „ítélik el” a halottkémet.

Megpróbálták elrabolni Lincoln Brookes halottkémet egy essexi bíróság épületéből még áprilisban. Az ügyben most született ítélet, négy embert találtak bűnösnek. A tettesek ugyanahhoz a furcsa, államtagadó konteós csoporthoz, szektához tartoznak, akik nem ismerik el az államok létezését, és úgy gondolják, hogy a társadalom valójában egy eltitkolt jogrend szerint működik, a hatóságoknak pedig valójában nincs felhatalmazásuk hatóságként működni.

Az összeesküvés-elméletek típusairól ajánljuk cikkünket: Itt a nagy fülgate: így vált Donald Trump jobb füle az utóbbi évek legizmosabb konteójává

Az ügyben eljáró detektív szerint „a csoport ideológiái aggasztók. Úgy hiszik, hogy felhatalmazásuk van saját jogrendszer létrehozására, mások fenyegetésére, illetve hogy az angol törvények felett állnak.” Brookest egy kollégája értesítette az incidens napján arról, hogy a gyanúsítottak behatoltak a bíróság épületébe. A halottkém erre hazavezetett, mert féltette családja biztonságát.

A csoport tagjai korábban fenyegető leveleket is küldtek a férfinak, amelyekben „káros nekromantának” hívták. Úgy tűnik, hogy az egész halottkémi szakmával – akik az Egyesült Királyságban a bírókhoz hasonlóan tárgyalásokat, pontosabban „inquesteket” folytatnak le gyanús haláleseteknél – gondjaik voltak, mivel egy kollégáját azzal vádolták meg, hogy „beleavatkozott a halottak ügyeibe”.

Korábban Magyarországon 2022-ben tűnt fel a szekta, amikor Balatonszemesen igazoltatták egyik tagjukat. A férfi azért nem mutatta meg igazolványát a rendőröknek, mert ő „nem személy, hanem Ember”. Közben még azt is mondta a rendőrnek, hogy „te nem vagy hatóság, te egy Amerikában bejegyzett cégnek nem tudsz a hatósága lenni”.

A csoport elméleteit vallotta az a dusnoki pár is, akik  a gyámüggyel ütköztek össze pár éve. A Házon kívül ekkor utánajárt, kik azok, akik hozzájuk hasonlóan nem ismerik el az államot. Az internet tele van olyan felvételekkel, amelyeken ezek az emberek például levegőnek nézik a bírót, aki az ügyüket tárgyalja, vagy a rendőrt, aki igazoltatni akarja őket.


Nyitókép: Getty Images / YouTube

#Külföld#halottkém#egyesült királyság#emberrablás#bíróság#személy#ember

Címlapról ajánljuk