Baleset-bűnügy

Nem volt hajlandó igazolni magát az autós, mert ő „nem személy, hanem Ember”, Magyarország pedig egy Amerikában bejegyzett cég

Mohos MátéMohos Máté

2022. szeptember 28. 16:07

A holdkóros úriember végül átadott egy értelmezhetetlen papírdarabot, aztán előállították.

Elképesztő teljesítményt nyújtott az a vagy konteós, vagy szimplán idióta férfi, akit Balatonszemesen igazoltattak a rendőrök. A férfi azért nem mutatta meg igazolványát a rendőröknek, mert ő „nem személy, hanem Ember”. Közben még azt is mondta a rendőrnek, hogy „te nem vagy hatóság, te egy Amerikában bejegyzett cégnek nem tudsz a hatósága lenni!”

Az esetről az Ember felvételt is készített, ami „Mit ne mondjunk a rendőrnek igazoltatáskor?” címmel még oktatóvideónak is jó lenne. Néhány kiragadott mondat a négy dimenziós eszmefuttatásból:

  • „Mit szól ahhoz, Zoltán, ha én azt mondom, hogy önök cégként működnek, nem közfeladatot látnak el”.
  • „Nézd meg mi van a hátamra írva! Jogilag érvénytelen!”
  • „Nem tudom magam személyként igazolni. Mint ahogy ti sem.”
  • „Nektek esetleg talán megtévesztett személyek fölött lehet hatalmatok!”
  • „Ne fogd meg, nem a tied, magántulajdon!” (Ezt arra a papírlapra mondja, amit végül átad „személyi igazolványként”. „Nem is tudom értelmezni, ez nem igazolvány” – reagál a rendőr. A lap valamiféle „tényszerűsődött vagyonkezelői hatósági igazolvány”.)
  • „Egy New York-ban, Amerikában bejegyzett cégként működtök.”
  • „Milyen törvény? Nem te vagy a törvény!”
  • „A tulajdonod vagyok, hogy engem utasítgatsz?”
  • „Eltöröd a csuklómat, te állat! Jogos neked ezt elkövetni, bazmeg?” – ezt már a bilincselés alatt mondja.
  • „Ne vágd már le a kezem!”
  • „Be van zárva a hasam, ez meg levágja a kezemet?” (A férfi kezét senki nem vágta le.)

A teljes performanszot alább lehet megnézni:


A férfihez később a mentőt is ki kellett hívni, mert a rendőrségi beszélgetések szerint megbotlott egy téglában és elesett. A rendőrség szerint „az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt.” A résztvevő rendőröket parancsnoki elismerésben részesítették, az Emberrel és az egyik utasával szemben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tett feljelentést, a hivatalos személyek sérelmére elkövetett becsületsértés miatt pedig nyomozást folytat.

A hallottak alapján az előállított férfi azokban az összeesküvés-elméletekben hisz, amelyeket összekötöttek a gyereküket anyakönyveztetni nem hajlandó dusnoki párral, akik a gyámüggyel ütköztek össze pár éve. A Házon kívül ekkor utánajárt, kik azok, akik hozzájuk hasonlóan nem ismerik el az államot. Az internet tele van olyan felvételekkel, amelyeken ezek az emberek például levegőnek nézik a bírót, aki az ügyüket tárgyalja, vagy a rendőrt, aki igazoltatni akarja őket.

Nyitókép: YouTube

#Baleset-bűnügy#előállítás#konteó#igazolvány#ember

Címlapról ajánljuk