Külföld

Vitára hívta Kamala Harris Donald Trumpot: Ha akarsz valamit, mondd a szemembe

rtl.hurtl.hu

2024. július 31. 14:26

Teltházas arénában tartott kampánygyűjtést Kamala Harris, a demokrata elnökjelölt vitára hívta ki Donald Trumpot.

„Ha akarsz valamit, mondd a szemembe” – üzente Kamala Harris kedden Donald Trumpnak egy Atlantában tartott kampányrendezvényen, ahol egy tízezer emberrel teli arénában lépett fel.

Donald Trump Biden visszalépése után jelezte, hogy visszalép az előre betervezett vitáról. A republikánus elnökjelölt két vitában egyezett meg Joe Bidennel, amikből az első június végén tartották. A vitán Biden olyan katasztrofális teljesítményt nyújtott, hogy annak hatására végül visszalépett az elnökjelöltségtől:

A második vitát szeptemberben tartották volna, de miután Kamala Harris lett a Demokrata Párt elnökjelöltje, Trump egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett azzal kapcsolatban, hogy vitázna-e Harrisszel. Az atlantai kampányrendezvényen Harris ezt megemlítve közölte, hogy bár „nem vitázik velem, neki és alelnökjelöltjének sok mondanivalója van rólam”.

A közönségének örömujjongásától kísérve hozzátette, hogy „nos, Donald, remélem átgondolod”, hozzátéve, hogy „találkozzunk a színpadon, mert, ahogy mondani szokták, ha akarsz valamint, akkor mondd a szemembe”.

Nyitókép: Kamala Harris kampánybeszédet mond a Georgia állambeli Atlanta városában, 2024. július 30-án. Fotó: REUTERS/Dustin Chambers

 

#Külföld#amerikai elnökválasztás 2024#Kamala Harris#donald trump#vita#kampány

Címlapról ajánljuk