Külföld

Kiderült, hogy Trump merénylője két éve szerepelt a BlackRock vagyonkezelő reklámjában, az X bolondjai pedig tették a dolgukat

Mohos MátéMohos Máté

2024. július 16. 16:58

Elon Musk közösségi oldalán azóta azt is megfejtették, milyen „titkos üzenet” lehet az a háttérhatalomtól, hogy a reklámban az iskola táblájára a „harmadik lecke” feliratot írták, a merénylőről pedig megfejtették, hogy nemcsak zsidó, hanem még törpe is. Alusapkákat fel!

Thomas Matthew Crooks, a Donald Trump elleni merényletkísérlet elkövetője szerepelt a BlackRock vagyonkezelő 2022-es reklámjában, még középiskolás diákként, erősítette meg a cég. A vállalat a kisfilmben nyugdíjlehetőségeket hirdetett tanároknak, ezért forgattak a Bethel Park Gimnáziumban, ahol az egyik – a reklám szerint elégedett – ügyfelük tanított.

Crooks a videóban mindössze pár másodpercre tűnik fel, a 19. másodperc környékén. A reklám hitelességét a vagyonkezelő megerősítette a Hillnek. Azt is közölték, hogy a merényletkísérlet után nem fogják többé sugározni, viszont a felvételt és a nyersanyagokat is elérhetővé teszik a nyomozóhatóságok számára.

Az Elon Musk által tényellenőrzés-mentesített Twitteren (a mai fiataloknak: X-en) ez a látszólag sokadlagos fontosságú információ elképesztően gyorsan vált virálissá az konteókat fogyasztók és terjesztők körében. A BlackRock ugyanis ügyfelei pénzét számos nagy cégbe fekteti be, és az évek alatt annyira megnőtt, hogy több vállalatban is többségi részesedést szerzett. Legyen szó tévékről, szavazórendszerekről vagy egészségügyi vállalatokról, a vállalat befolyása számtalan konteó születésére adott ürügyet.

Most éppen többek között a következő megfejtéseket terjesztik, gyakran kék pipával ellátott, hitelesnek tűnő, ám egyre kevésbé megbízható fiókok is:

  • Az, hogy a reklámban az osztályterem táblájára a „harmadik lecke” feliratot írták, utalás arra, hogy Trump merénylője a komplexum hármas számú épületéről lőtt.
  • Trump az oktatási minisztérium felszámolására készül, amely rosszul érintené a BlackRock tanároknak szóló nyugdíjprogramját, ez adhatott okot a merénylet „megszervezésére”.
  • A BlackRock az ukrajnai háború legnagyobb haszonélvezője, és rossz lenne nekik, ha Trump ígéretéhez híven egy nap alatt békét teremtene (amire reális esély nem igazán van).
  • A BlackRock a kínai hadsereget finanszírozza, a cégvezető Larry Finket (akiről nem győzik hangsúlyozni, hogy zsidó származású) pedig Trump elnökként börtönbe küldené hazaárulásért (ha már első ciklusa alatt elfelejtette ezt megtenni).
  • Különben is, olyan zsidós feje van a merénylőnek, meg az is lehet, hogy egy törpe.
  • A BlackRock korábban beperelte saját magát csak azért, hogy kirúgassa Tucker Carlsont, Orbán Viktor kedvenc tévését.

Több posztot is azokkal a képekkel-fotókkal együtt osztanak meg, amelyekről már a merényletkísérlet napján megírta az rtl.hu, hogy hamisak, és egy troll készítette őket. Azóta kiderült, hogy nemhogy a twitteres bolondoknak, de az évi 120 milliárd forint közpénzből működő magyar közmédiának sincs meg a megfelelő médiaműveltsége az átverés kiszúrására.

Kiderült, hogy Trump merénylője két éve szerepelt a BlackRock vagyonkezelő reklámjában, a Twitter bolondjai pedig tették a dolgukat
Fotó: Twitter


Nyitókép: Twitter

#Külföld#donald trump#merénylet#kísérlet#blackrock#vagyonkezelő#konteó#twitter#x#elon musk#álhír#tényellenőrzés

Címlapról ajánljuk