Belföld

A Trump-merényletről terjesztett kamuvideót a közmédia

rtl.hurtl.hu

2024. július 16. 8:38

A kormánymédia valódiként tálalt egy videót, melyben egy fiatal férfi poénból Donald Trump merénylőjének adta ki magát.

A teljes magyar kormánymédiát bejárta egy videó, amelyben egy troll Donald Trump merénylőjének adja ki magát. A videó készítője csak poénnak szánta a videót, majd belátta, hogy rossz vicc volt. Noha már vasárnap délután lehetett tudni, hogy a videó kamu, az esti híradóban viszont simán lement a felvétel – szúrta ki a Lakmusz.

A portál azt írja, a hirado.hu-n vasárnap este jelent meg egy cikk „Fenyegető videót töltött fel magáról a merénylet előtt Donald Trump támadója” címmel, amely továbbra is elérhető az oldalon és a YouTube-csatornájukon sem javították. A közmédia tudósításában elhangzik

Thomas Matthew Crooksról máris nyilvánosságra került egy videó is, amelyben fenyegetően azt mondja, gyűlöli a republikánusokat, gyűlöli Trumpot.

Mint arról beszámoltunk, a videón szereplő fiatal férfi azonban nem Trump merénylője – csak hasonlít rá, ezért viccből feltöltött egy videót az X-re, ami aztán bejárta az egész internetet. Amikor észrevette, hogy viszonylag sokan azonosítják az arcképét az igazi merénylőével, Thomas Matthew Crookséval, próbálta menteni a menthetőt: számtalan tweetben igyekezett tisztázni, hogy nem ő volt az elkövető.

A közmédia mellett a kamuvideót átvette a hirtv.hu, a hetek.hu, a pestisracok.hu, a tenyek.hu és a ripost.hu is. 

A Trump elleni merénylettel a Fókusz is foglalkozott:


Nyitókép: A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai székháza. Fotó: RTL Híradó

 

#Belföld#közmédia#kamu#Videó#donald trump#merénylet#merényletkísérlet#mtva#köztévé

Címlapról ajánljuk