Külföld

Meghalt az iráni elnök a helikopterbalesetben

rtl.hurtl.hu

2024. május 20. 7:10

Meghalt Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter a vasárnapi helikopterbalesetben. 

Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter meghalt az őket szállító helikoptert ért balesetben vasárnap – jelentette az MTI a Mehr iráni félhivatalos hírügynökségre hivatkozva. A bejelentést az alelnök, Mohszen Manszúri is megerősítette az X-en. 

A Reuters brit hírügynökségnek egy magas rangú iráni tisztségviselő elmondta, hogy a balesetet senki sem élte túl. A roncsot hétfő reggel érték el a mentőalakulatok. 

Az iráni állami média beszámoló szerint az amerikai gyártású helikopteren kilencen voltak. A gép a nagy ködben került bajba. Az iráni állami televízió beszámolója szerint a helyszínen készült képek látni, hogy a helikopter egy hegyoldalnak csapódott – írta a Reuters. 

Az iráni törvények értelmében az átmeneti elnök az addigi első alelnök, Mohszen Mokber lesz.

A helikopter vasárnap délután, feltehetően a rossz időjárási körülmények miatt szenvedett balesetet az azeri határhoz közeli Varzekán városa mellett. A mentést a rossz időjárási körülmények is nehezítették. 

Nyitókép: Az iráni elnököt és külügyminisztert szállító helikopter felszállása a baleset előtt. Fotó: Ali Hamed Haghdoust/IRNA/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS 

#Külföld#irán#helikopter#elnök#baleset#külügyminiszter

Címlapról ajánljuk