Külföld

Kerekesszékben tolta be halott nagybátyját a bankba, hogy hitelt vegyen fel a nevében

rtl.hurtl.hu

2024. április 17. 16:47

A banki dolgozóknak gyanús lett, ahogy a nő a feltűnően sápadt halottal beszélgetett.

Letartóztatták a brazil rendőrök azt a nőt, aki kerekesszékben tolt be egy elhunyt férfit egy Rio de Janeiro-i bankba, hogy egymillió forintnyi hitelt vegyen fel a nevében – írja a Mirror. A bank dolgozói azután fogtak gyanút, hogy a nő az elhunyt fejét a kezével emelte fel és azt mondta: „Bácsikám, figyelsz? Alá kell írnod. Nem tudom helyetted aláírni.”

A helyszínre kihívott mentők megállapították, hogy a 68 éves Paulo Roberto Baga néhány órával korábban hunyt el. A vele lévő Erika de Suiza Vieira Nunes a rendőröknek azt mondta, hogy ő az elhunyt unokahúga, és ő volt a gondozója.

A brazil sajtóban bemutatott videóban az látszott, hogy a nő úgy tett, mintha beszélgetne a halott férfival. A banki dolgozó azt mondta: „Nem hiszem, hogy ez jogszerű. Nem néz ki jól. Nagyon sápadt”, mire a nő azt felelte: „ő ilyen”, majd az elhunyt férfinak azt mondta: „ha nem vagy jól, elvihetlek a kórházba, vissza akarsz menni a kórházba?”


A hatóságok vizsgálják, hogy a nő egyedül vitte-e a bankba az elhunyt férfit, vagy más családtagok is részt vettek a csalásban.

Nemrég, mint megírtuk, két ohiói nő ellen indult eljárás, mert egy nyolcvanéves férfi holttestével állítottak be egy bankba, hogy felvegyék az elhunyt pénzét.

#Külföld#brazília#csalás#halott#bank#hitel

Címlapról ajánljuk