KERESÉS search-close

bank

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bank"

Fordulat a devizahiteles perben

Ha a kölcsönt folyósították és az ügyfél törleszteni kezdett, nem tekinthető érvénytelennek a szerződése - így indokolta keddi döntését a Kúria az egyik devizahiteles perben. Ugyanezt a szerződést több mint 5 éve jogerősen érvénytelennek ítélte a bíróság az adós által kezdeményezett eljárásban, miután konkrét kölcsönösszeg nem szerepelt benne. Majd a bank adott be keresetet és pert nyert a Kúria későbbi jogegységi döntése után.

Európában nálunk a legdrágább a bankolás

A magyaroknak a legdrágább a bankolás Európában - a Nemzeti Bank friss, jövedelemarányos kimutatása szerint. Nálunk egy minimálbéres is ezer forintnál többet fizet havonta, vagyis a keresetének több mint 1 százalékát költi számladíjakra. A románok az ötödéből, a lengyelek a negyedéből, a franciák pedig a feléből megússzák ugyanezt. A Nemzeti Bank átalánydíj bevezetését és a tranzakciós illeték további csökkentését javasolja.

Drágulnak a folyószámlahitelek

20 % fölé emelkedett a folyószámlahitelek átlagos kamata - az énpénzem.hu számítása szerint. A bankok egy része lejárati időt vezetett be, emiatt nem halogathatja többé a visszafizetést, aki mínuszba megy. Több pénzintézet pedig azoktól is pénzt kér, akik hozzá sem nyúlnak számlájuk hitelkeretéhez - rendelkezésre tartási díj címén. A Híradónknak nyilatkozó elemzők körültekintésre figyelmeztetnek a változások miatt.

Öt éve nem találják a robbantót

Továbbra sem tett le a rendőrség arról, hogy megtalálják a budapesti, Lehel úti bankrobbantót. Pontosan öt éve, 2014. január 13-án egy ismeretlen férfi bombát helyezett el a pénzintézet elé, majd felrobbantotta. Senki sem sérült meg, de az épületben több tízmilliós kár keletkezett. A robbantó egy motorral menekült el, máig nem tudják, ki lehetett az.

Egy fura történet arról, hogyan szórakozik a bank egy családdal

Ha valakiknek, nekik találták ki a családok otthonteremtési támogatását, a CSOK-ot. Viki és Győző nagycsaládosok, négy gyereket nevelnek, és álmukban se gondolták volna, hogy gond lehet az igénylésükkel. Főleg, hogy Győző ügyvéd, és pontosan ismeri a jogszabályokat. De nem így alakult, már fél éve hadakoznak a bankkal, és még mindig nem oldódott meg az ügyük. A történetük viszont mindenképp tanulságos.

Telefonos csalás: nyereményjátékra hivatkoznak a csalók

Telefonos csalás új módszerekkel: nyereményjátékra hivatkozva próbálnak adatokat szerezni gyanútlan emberektől ismeretlenek. Bankok vagy telefonszolgáltatók nevében hívják fel a kuncsaftokat azzal, hogy nyertek. A megszerzett adataikkal méregdrága termékeket vásárolnak az interneten, hogy aztán jó pénzért továbbadják a feketepiacon.

Megdöbbentő videó: óriáskígyó a bankban

Sokkot kaptak egy dél-kínai bank alkalmazottai, amikor a munkakezdés előtti közös elmélkedésük közben egy óriáskígyó zuhant rájuk. A kígyó feltehetően a gazdájától szökött meg, egy közeli házból, de még nem tudni, hogyan került a banki előtér álmennyezetébe. A megdöbbentő jelenetről biztonsági kamerás felvétel készült.

Nem kapott hitelt, ezért lőtt

Úgy megijedt a pisztolylövés hangjától, hogy elájult. Csak az RTL Híradónak nyilatkozott a balatonfőkajári lövöldözés szemtanúja. Még pénteken egy részeg férfi lépett be a település takarékszövetkezetébe. Hitelt akart kérni, de elutasították, ekkor kezdett lövöldözni. A férfit már letartóztatták. Az elájult asszony ma azt mondta, rettegett amikor meglátta, hogy a támadó felé fordította a fegyvert.

Aranyosi Pétert bilincsben vitték el a rendőrök!

Ambrus Attila története megihlette Aranyosi Pétert is, akiből előtört egy régi emlék.

Hitel, hitel hátán: mi lesz 2030-ra?

Magyarországi hitelezés: a 2008-as csúcs után erős visszaesés van a hitelezés terén, majd 2014-től újraindul a hitelnövekedés, de még messze van a 2008-as csúcstól. Amit az MNB szerint utol kell érni és túl kell lépni rajta.

 

Tivadar hazudott a fodrászat megmentéséért?

Szofi és Tivadar elkezdték intézni az új fodrász szalon pénzügyeit. Tivadar kezébe vette a tárgyalás irányítását, és elkezdte kiszínezve előadni az állítólagos szuper tervüket, ami megrémisztette Szofit. Ezek után szemrehányást tett Tivadarnak, és összevesztek. A banki tanácsadó azonban valóban el volt ragadtatva Tivadar üzleti tervétől, és adott még egy esélyt az üzletnek, hogy újra tárgyalják Szofi hitelét.

Ügyfelekkel fizettetik meg többletterhet a bankok

Átlagosan 48 százalékkal drágultak a pénzügyi szolgáltatások 5 év alatt, amióta a bankokra kivetették a tranzakciós illetéket - ezt az énpénzem.hu számolta ki a KSH legfrissebb adatai alapján. Annak ellenére többe kerül ma a bankolás, hogy a havi első két készpénzfelvétel már ingyen van. A Portfolió szerint harmadával csökkennének a díjak, ha felülvizsgálnák és kivezetnék a tranzakciós illetéket. A kormány korábban azt mondta, a bankok nem hárítják majd át a többletterhet.

Rosszul jártak az ügyfelek

Több mint 150 ezer hitelszerződésből kellett az ügyfelekre hátrányos feltételeket törölniük a bankoknak. A jegybank főleg autókölcsönök miatt 20 pénzintézetre csapott le.

Fix kamatozású hitelt ajánlanak

Előreláthatólag jövő év végéig tartható a bankközi kamatláb jelenlegi, történelmileg alacsony szintjén - ezt a Nemzeti Bank illetékes igazgatója nyilatkozta Híradónknak. Azt mondja, érdemes fix kamatozású hitelből lakást vásárolni.

 

Szofi: „Nem hiszem el, hogy két hét múlva be kell zárni az üzletet…”

Szofit reggel a fodrászatba érve kellemetlen meglepetés érte: a hitelező bank képviselője közölte vele, hogy két héten belül el kell hagynia a fodrászatot. Szofit sokkolta a hír, mert eddig maga előtt is igyekezett eltussolni a problémákat. Otthon kétségbeesetten mondta el Teónak, hogy milyen kutyaszorítóba került, testvére pedig azt javasolta, hogy avassa be Tamást is a gondjaiba. Szofi azonban szégyellte a dolgot, és amikor Tamás az esküvőjükkel kapcsolatos meglepetéssel akart örömet okozni neki, Szofi elutasítóan reagált.

Trump-maszkban raboltak bankot


szerző:
2017.07.25. 18:20
Trump-maszkban raboltak bankot

Donald Trump-jelmezben rabolt ki egy bankot Olaszországban egy testvérpár. A biztonsági kamera felvette, ahogy amerikai elnöknek öltözve kirobbantanak a helyéről egy pénzautomatát.

„Fogyasztóbarát lakáshitel”

Hétfőtől árulják az olcsóbb, fogyasztóbarát lakáshiteleket. Egyelőre csak egy bank egyetlen terméke kapta meg a jegybanki minősítést, de szinte minden hitelintézet pályázik rá valamilyen új konstrukcióval. A Nemzeti Bank úgy számol, az ügyfelek százezreket spórolhatnak. A Bankmonitor szerint viszont a dolgozók harmada, a legalacsonyabb keresetűek nem számíthatnak arra, hogy meg is kapják a fogyasztóbarát hitelt.

Győzike a lányainak adta a 194 milliót?

Hogyan foglalhatta le az adóhatóság azt a 194 millió forintot egy budapesti bank széfjében, ami Gáspár Győző állítása szerint a lányai pénze? Kiadhatta-e a bank az információt a NAV munkatársainak, arról hogy a Gáspár családnak hol és mennyi vagyona lehet? Győző az igazát keresi, és reagál a lapokban megjelentekre. És ide kattintva hosszabban nyilatkozik.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Matolcsy ismét puccskísérletről beszélt

Ismét egy kormány elleni puccskísérletre utalt a Parlamentben a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Matolcsy Györgyöt arról kérdezte egy szocialista politikus, hogyan szereztek tulajdonrészt az MKB Bankban kormányközeli vállalkozók. Matolcsy György a válaszában azt kifogásolta, hogy nem a kormányváltási kísérletről kérdezik - amihez szerinte az amerikai ügyvivőnek is köze volt. Az amerikai nagykövetség szerint Matolcsy György állításai hiteltelenek.

Bankot vett Mészáros Lőrinc

A felcsúti fideszes polgármester a Konzum Nyrt.-n keresztül szerzett 49 százalékos tulajdonrészt az MKB-ban. A bankot 2014-ben vette meg bajor tulajdonosától a magyar állam, és a százmilliárdos veszteséget termelő pénzintézetet állami pénzből konszolidálták, majd ismét eladták.

 

Dombi összetűzésbe keveredett a technikával

Részlet a 19. évad 7. részéből:

Mi történik az emberi idegrendszerrel, amikor banki átutalásnál rossz számlaszámot pötyög be? Összeomlás és elkeseredett rohangálás. Ezt a humorista sem úszta meg.

A lakóknak kell fizetniük a vállalkozó helyett

Nem a lakók vették fel a hitelt, mégis nekik kell kifizetni a majdnem 190 milliós kölcsönt. Jogerősen a bank nyert egy szegedi társasház perében. A lakásokat építő vállalkozó vett fel hitelt, de nem fizetett, ezért perelt a bank. A bíróság most azt mondta ki, a lakóknak kell fizetniük annak ellenére, hogy ők a vállalkozónak már kifizették az ingatlan árát. Közben a vállalkozót csődbűntettel vádolják, mert százmilliókat tüntetett el.

Késsel ejtett túszt a rabló

Bankfiók, késes támadó, és egy hős fiókvezető. A saját testi épségét kockáztatta egy bankos Kínában, miután egy férfi pénzt követelt, és eközben az egyik ügyfél nyakához szorította a kését. A fiókvezető mentette meg egy bátor döntéssel.

Alibi volt a bombafenyegetés

Évekre börtönbe kerülhet az a szikszói nő, aki összesen nyolcszor fenyegetett robbantással különböző bankokat 2015-től egy éven át. Most emeltek vádat ellene. Az asszony azzal hitegetett embereket, hogy segít nekik megállapodni a bankokkal a bedőlt devizahiteleikről. Előre kért pénzt az adósoktól, de nem csinált semmit. Amikor a megbeszélés lett volna a bankban, mindig bombával fenyegette a pénzintézetet, hogy ne kelljen bemennie.

Kedvezőbb hitelből lakást venni

Történelmi fordulópont: érdemesebb lehet kölcsönből lakást vásárolni, mint megtakarításból - a Bankmonitor szerint. Jelenleg 1 százalékkal alacsonyabb kamatra adják a legkedvezőbb jelzáloghiteleket, mint amennyi pénzt a legnépszerűbb befektetések, az állampapírok hoznak. A Nemzeti Bank ugyanakkor a szokottnál is nagyobb körültekintésre figyelmezteti a családokat, óriási eltéréseket mutattak ki ugyanis az egyes lakáshitelek kamatai között.  

Elnyelte a gép a nyugdíjukat

Késik a rezsi fizetésével és a gyógyszereit sem tudja kiváltani egy pécsi rokkantnyugdíjas házaspár, mert nem jutottak nyugdíjukhoz. 122 ezer forintjukat két hete akarták felvenni, de nem sikerült, mert a bankautomata amint kiadta, vissza is húzta a pénzt. Egyből reklamáltak a bankban ahol 45 nap átfutási időt mondtak nekik. Kerestük a bankot, de későbbre ígértek tájékoztatást.

A banknál kapták el a tolvajokat

Majdnem felvették a lopott pénzt, de a bank előtt elkapták a tolvajokat! Egy magyar cégtulajdonos feljelentést tett, mert az adóhivatalnak 150 millió forint áfát utalt el, de az nem ért oda a NAV-hoz. Az újbudai kapitányság nyomozói kiderítették: a pénzt két olasz férfi saját számlára irányította át. Szerda reggel egy belvárosi bankból akarták a készpénzt felvenni, ott kapták el őket.

Egy bankban gyújtotta fel magát

Felgyújtotta magát egy férfi egy bankban, Ausztráliában, 27-en sérültek meg, közülük hatan súlyosan megégtek és sokan szenvedtek füstmérgezést. A bankban gyerekek is voltak, amikor a férfi valamilyen folyadékkal felgyújtotta magát. Azt még nem tudni, miért tette. Megrázó felvételek következnek.

Spéder Zoltán kiszállt a bankjából is

Megvált FHB-részvényei döntő részétől Spéder Zoltán. Az üzletember lemondott a bank vezetéséről is. Spéder Zoltán ellen nyáron indult lejáratókampány a kormányközeli médiában, ezután sorra adta el üzleti érdekeltségeit. Mára csak a médiavállalkozása maradt meg, például az Index is hozzá tartozik. Spéder Zoltánt hiába kereste az RTL Híradó, nem mondta meg, miért adta el a részvényeket. Az LMP Orbán Viktort sejti a háttérben.

Mit tegyünk, ha kéretlenül jutunk kisebb vagyonhoz?

45.667.543 Ft. Május 17-én ennyi pénz érkezett Csobay-Novák Tamás számlájára. A fordítóirodát működtető férfi meglepődött az összegen, hiszen ekkora összegű megrendelések egyáltalán nem jellemzőek.

Saját cégétől kapott hitelt Matolcsy rokona

Szemerey Tamás saját cége is hitelt kapott saját bankjától - erről elsőként a 444.hu írt. A szocialisták törvénytelennek tartják. A portál összesítése alapján több milliárd forint értékben kaptak kölcsönt a banktól olyan cégek, amelyek egykor Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségébe tartoztak. Szemerey Tamás pénzintézete viszont azt közölte, az úgynevezett belső hitelek folyósítását semmi sem tiltja.

Kamatostul kell visszafizetniük a CSOK-ot?

Kamatostul követelheti vissza az állam a CSOK-ot, mert a bankok szabálytalanul utalhatták ki a kedvezményt február és április között. Múlt héten számoltunk be arról, hogy egy februári törvénymódosítás miatt, osztatlan közös tulajdonú ingatlanra nem jár CSOK. Erre áprilisban hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium. A bankok viszont az eltelt két hónapban mégis adtak kedvezményt ilyen ingatlanokra is. Az RTL-Híradónak nyilatkozó szakértő szerint, családok mehetnek tönkre, ha vissza kell fizetniük a kedvezményt.

A banki ügyintézők élete sem tejfel (Horváth Gábor)

Részlet a 17. évad 2. részéből:

Horváth Gábor bankban dolgozik, így nem meglepő, hogy megannyi elborult sztorija van a legelvetemültebb ügyfelekről, akiket csak eltudunk képzelni.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

A bankautomatákkal jobb vigyázni, embereket esznek! (Horváth Gábor)

Részlet a 17. évad 2. részéből:

Megtörtént eset bizonyítja, hogy nem érdemes a nyakunkba akasztott zsinegre rakni a bankkártyánkat, hiszen amikor egyesülnek az automatával, akkor bizony túl is feszülhet a "húr".

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Megszüntették az ingyenes előtörlesztést

Egy kivétellel az összes bank megszüntette az ingyenes előtörlesztést. Ezt két hete törvény teszi lehetővé a pénzintézeteknek. Ez azt jelenti, hogy mostantól átlagosan 44 ezer forintba kerül egy lakáshitelesnek, ha olcsóbb havi részleteket szeretne, és ezért a tőketartozásának csökkentését kezdeményezi. A változás százezreket érinthet. A Bankmonitor piackutatása szerint a pénzintézetek fele a már meglévő szerződéseknél is felszámolja a díjat.

Ügyfélcsalogatás: meddig mehetnek el a bankok?

Ahogy a gazdaság élénkül, és a fogyasztók vásárlóereje magasabb, a verseny egyre erősebb a bankok piaci szereplői között. Vajon mi mindent képesek megtenni ennek érdekében? Folyamatosan bővülő online lehetőségek, nézőcsalogató reklámok, sőt már kávézóval egybekötött direktbank is várja az ügyfeleket.

Adósmentés 3.0 – jön?

A két korábbi, állami adósmentés után most jöhet egy sokszereplős piaci megoldás, amelynek végén előfordulhat, hogy a mostanáig kivárásra játszó adósok jobban járnak, mint a korábban az állam által megmentett társaik. Avagy: adósmentés három pont nulla.
Ki, mikor, hogyan?

Matolcsy rokona kezelheti a vagyont

Szabálytalanul kerülhet a Matolcsy György unkatestvérének érdekeltségébe tartozó bankhoz a Buda-Cash ügyfélvagyona, mert nincs országos fiókhálózata - az Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége szerint. Az NHB Bankot múlt pénteken egyedüli indulóként hirdették ki győztesnek a károsultak pénzének kezelésére, és a felszámoló szerint teljesen törvényesen jártak el. Az LMP-nél azt mondják, egyértelműen a jegybank elnök rokonának érdekeltségét akarták helyzetbe hozni.

Mit tudunk a válságról ma?

Hollywood nekimegy a bankoknak. Film magyarázza a 2008-as pénzügyi és gazdasági világválságot. A nagy dobásban világsztárok alakítanak brókereket, akik milliárdokat keresnek az összeomlással. Mit tudunk a válságról ma? Tudjuk, miért veszett el 10 ezer milliárd dollár és sokmillió munkahely? Megbűnhődött valaki? És főleg: mi akadálya, hogy ez újra megtörténjen?                    

Lehet, hogy gazdag vagy, csak nem tudsz róla!

Sőt, lehet, hogy a rokonaid is gazdagok, csak neked nem kötötték az orrodra! Felmérések szerint a gyászoló családtagok gyakran találnak nagy mennyiségű készpénzt vagy más vagyontárgyat nemrég elhunyt rokonuk személyes holmijai közt.

Magyarul Balóval 2016-01-06

Ki jár jól az ingatlanpiaci fellendüléssel? A vevők? A beruházók? A bérbeadók? Az építőipar? Az állam vagy a bankok? Ki teszi zsebre az áfacsökkentés hasznát, hányan élhetnek a kormány gáláns, akár tízmilliós támogatásával? Mindösszesen: épülhet-e lassan annyi új lakás az országban, mint nagyon sok évvel ezelőtt vagy akár a kétezres évek elején?

12 év után ítélet a Kulcsár-perben

Hat és fél év börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték Kulcsár Attilát. 12 évvel a botrány kirobbanása után ez még mindig csak az első fokú ítélet. A K&H bank hajdani vezérigazgatóját, Rejtő E. Tibort felmentették, ahogy a volt tévés műsorvezetőt, Forró Tamást is. Politikusok pedig egyáltalán nem is kerültek a vádlottak padjára.

Kezdődik a kilakoltatás?

Szeptember közepétől december elejéig csak a bankok jóindulatában bízhatnak azok az adósok, akik már több mint 90 napja nem tudják hitelüket törleszteni. A napokban megindulhatnak az elszámolási folyamat idejére leállított végrehajtások, kilakoltatások. Hogy ez pontosan mit jelent, és mit tehetnek az adósok, arról Lovas Juditot kérdeztük. 

Mit tehetünk, ha elhagyja a bankunk az országot?

Két bank szeretné elhagyni az országot, ami jelentős változásokat hozhat a banki ügyfelek életében. Lovas Judit, banki szakértő elmondta, hova kerül az ügyfél pénze, mi a helyzet a lekötött betétekkel vagy éppen a hitelekkel és kell-e bármit tenni a számlatulajdonosoknak, ha pont az ő bankjukkal történik meg mindez.

Önerőnek számít-e a CSOK?

Rengeteg kérdés felmerült azóta, amióta rendelkezésre áll a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), ezek közül az egyik, hogy önerőnek számít-e a hitelfelvétel során? Ezt tisztáztuk a Pénzcentrum szerkesztőjével.

Többé már nem veheti el a bank szó nélkül az autót

Bihari Krisztina ügyvédnő elérte, hogy a bankok nemhogy behajtókat nem küldhetnek az adósok kocsiiért, de még az adataikat sem adhatják ki. A Kúria döntéséről és arról, hogy hány embert érint ez, valamint mennyire lehet iránymutató a többi peres ügyet tekintve, dr. Bihari Krisztina ügyvédet kérdeztük.

Durvul a görög helyzet

Szombaton bejelentették, hogy a bankok egy hétig nem nyitnak ki, több ATM-et bedeszkáztak, több helyen is jelentettek rendbontást. A jelenlegi helyzetről és közhangulatról kérdeztük telefonon Fokasz Nikoszt, aki jelenleg is Athénban tartózkodik, valamint András Bence, a Portfolio.hu makrogazdasági elemzője is érkezett hozzánk.

Lenullázhatja a számlánkat a bank?

Végrehajtással a fizetésünk egy részét letiltathatják, a számlánkat inkasszálhatják, de ilyenkor a fő szabály szerint azért nem hagynak minket pénz nélkül. Viszont ha a bankszámlánk egyben hiteltörlesztő számla is, illetve ha banki beszámításról van szó, akkor megjárhatjuk. Hogy lenullázhatja-e a számlánkat a bank, egy pénzügyi tanácsadóval, Mizsei Zoltánnal jártunk utána.

A 777 ezer forintos törlesztőrészlet nyomában

Mindenki fellélegezhet, csökkentek a devizahitelek törlesztő részletei, mondták az illetékesek az elszámolási törvény hatályba lépése után. Egy férfi azonban egészen mást tapasztalt. Hogy mit tehet az ügyfél, ha az utolsó törlesztőrészlete közel 1 millió forint, és mit kérhet a banktól, valamint hányan lehetnek még hasonló helyzetben a devizahiteles elszámolást követően, az MNB felügyeleti szóvivője elmondta.

Sok a kérdés a hitelkiváltással kapcsolatban

A devizahitelesek 10 százalékát érintheti a hitelkiváltás, rengeteg kérdés merül fel a tanácstalan ügyfelek részéről, hogy egyáltalán nekik van-e erre lehetőségük, és ha igen akkor hogyan válasszanak a bankok ajánlatai közül. Dr. Fülöp Zsuzsannával, a Magyar Nemzeti Bank felügyelei szóvivő-helyettesével jártuk körbe a témát.

Örökölhetek devizahitel-tartozást?

Mostanában egyre több olyan esetről hallani, hogy valakinek az ismerőse jelentős devizahitel-tartozással rendelkezik. De mi történik, ha meghal a hitelfelvevő? Kire száll a tartozás? Erről kérdeztük Dr. Lichy József ügyvédet.

Helyzetkép forintosítás után, szakértők vitája

Ön tudja, mit jelent az elszámolás kifejezés? Akkor Ön vélhetően devizahiteles. A bankok szerint Ön elégedett, mert törlesztőrészletei csökkentek a forintosítás miatt, a felmérések szerint viszont Ön elégedetlen és dühös, mert jóval több pénzre számított. Mi az igazság? Rendeződött az adósok helyzete, vagy újabb mentőcsomagokra lesz szükség?

Csalódott devizahitelesek panaszai

Eddig 137, az elszámolással és forintosítással kapcsolatos panaszos levél érkezett a Pénzügyi Békéltető Testülethez. Binder Istvánt hívtuk meg, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőjét, hogy megtudjuk, mit kifogásolnak leginkább, illetve mit tehetnek az elégedetlen ügyfelek.

Van, akinek új elszámolást küldenek

A jegybank szerint elenyésző a hibás devizahiteles elszámolás. Csütörtökön vizsgálatot indítottak, miután árfolyamgátas ügyfelek jelezték, hogy megemelt törlesztőkről kaptak értesítőt. Péntekre kiderült, valószínűleg félreértés történt, az érintett bankok felesleges információkat is feltüntettek az elszámolásban. Néhány pénzügyi vállalkozás viszont saját maga kérte az adósok egy részét, hogy tekintsék semmisnek a kiküldött táblázatokat. Új értesítőt ígértek jövő hétre, más adatokkal, túl a törvényes határidőn.

Akár egymillióval is csökkenhet a tartozás

Akár egymillió forinttal is csökkenhet a visszafizetendő tartozás összege, ha jól választ új bankot a hiteles, ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó szakértő. Az ügyfeleknek erre két hónapjuk van onnantól kezdve, hogy megkapták a forintosításról szóló levelet. A pénzintézetek intenzív kampányba kezdtek a hitelesekért, a szakértő szerint a kamatok mellett az egyéb költségekről is érdemes tájékozódni.

Kampányt kezdtek a bankok az ügyfelekért

Akár egymillió forinttal is csökkenhet a visszafizetendő tartozás összege, ha jól választ új bankot a hiteles, ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó szakértő. Az ügyfeleknek erre két hónapjuk van onnantól kezdve, hogy megkapták a forintosításról szóló levelet.

Sokan készpénzben kérik a visszajáró pénzt

Lejárt a határidő - a pénzintézeteknek csütörtökig kellett postára adniuk az elszámolóleveleket devizahiteles ügyfeleiknek. A hosszú hétvége miatt többen csak május 4-e után kapják majd kézhez a papírt. Akik már átvették a levelet és lejárt a hitelszerződésük, pénzt kapnak vissza bankjuktól. Sokan nem utalást kértek, hanem személyesen akarták felvenni. A Merkantil Bank előtt ezért tömött sorokban álltak az emberek, a pénzintézetnek ugyanis csak egyetlen ügyfélszolgálata van.

Sokan csak májusban kapnak elszámolást

Még mindig csak a devizahitelesek fele kapta meg az elszámolásról szóló értesítést, pedig már csak egy hetük van a bankoknak, hogy mindenkihez eljuttassák leveleiket. A Bankszövetségnél pénteken azt mondták, hogy sok bank azért vár az utolsó pillanatig, mert ez egy európai szinten is példátlan mértékű elszámolási folyamat, ami rengeteg időt vesz igénybe. A Magyar Posta nem számít káoszra, de arra igen, hogy jóval nagyobb sorok lehetnek a postákon jövő héten, mint átlagosan.

30 millióig kártalanítana a Fidesz

Július végéig minden Quaestor ügyfelet kártalanítani kell, 30 millió forintig. Erre törvényt hozna a Fidesz, a javaslatot még pénteken benyújtják a Parlamentnek. Ez azt jelentené, hogy a kártalanítás végső soron a piaci szereplőket terhelné. Erre Orbán Viktor azt mondta, egyeztetés nélkül nem lehet újabb terhet rakni a bankokra. A Liberális Párt szerint a kártalanítást valójában az emberek fizetik majd meg. Közben a Befektető-védelmi Alap is döntött, vállalnák a kártérítést a jelenleg érvényes 6 millió forintos határig.

10 devizahitelesből 9 még nem kapta meg a banki elszámolást

Hiába várja már több mint egy hónapja a postást. A Bankmonitor információi szerint annyira különböznek a szerződések, hogy a vártnál lassabb a pénzintézetek munkája. A bankoknak három hetük maradt, hogy mindenkihez eljutassák levelüket. A harmadik oldalon, egy kisebb táblázat alatt szerepel majd a lényeg, forintra pontosan meg kell adniuk, hogy mennyivel csökkentik májustól a törlesztőrészletet.

Másfél millióan még várják az elszámolást

10 devizahitelesből 9 még nem kapta meg a banki elszámolást, hiába várja már több mint egy hónapja a postást. A Bankmonitor információi szerint annyira különböznek a szerződések, hogy a vártnál lassabb a pénzintézetek munkája. A bankoknak három hetük maradt, hogy mindenkihez eljutassák levelüket.

Biztonságos befektetéseket keresnek

A brókerbotrányok miatt a kisbefektetőknek a biztonság lett a legfontosabb, a kamat csak másodlagos, ezt mondták a Híradónknak nyilatkozó elemzők. Megnőtt a nagybankok és az állampapírok forgalma.

Befektetések: a biztonság fontosabb, mint a kamat

A brókerbotrányok miatt a kisbefektetőknek a biztonság lett a legfontosabb, a kamat csak másodlagos, ezt mondták a Híradónknak nyilatkozó elemzők. Megnőtt a nagybankok forgalma az állampapíroknak, amik a banki lekötéseknél jobb hozamot kínálnak. Ezeknél viszont hosszabb távra le kell kötni a pénzt.

Kevés végtörlesztő kért elszámolást

Eddig csak a végtörlesztők néhány százaléka kérte az elszámolást az RTL Híradó által megkérdezett egyik legnagyobb magyarországi banknál. Pedig kedden lejár a határidő. Elemzők szerint a 170 ezer végtörlesztés 10-15 százaléka után még így is járna vissza pénz. Az elszámolási kérelmeknek keddig be is kell érkezniük a bankokhoz, így postára adni már nem érdemes a dokumentumot. Azt tanácsolják, mindenki vigye be személyesen.

Zavargások Frankfurtban


szerző:
2015.03.18. 18:20
Zavargások Frankfurtban

Autókat gyújtottak fel, barikádokat építettek és rendőrökre támadtak szélsőbalos tüntetők Frankfurtban. A városban szerdán avatták fel az Európai Központi Bank új épületét, a demonstrálók ezt akarták megakadályozni.

Százezreket sodort a csőd, a tönk szélére

Tíz napja még csak egy gazdasági hírnek tűnt: rengeteg pénz, csaknem 100 milliárd forint nincs meg a Budapest brókerháznál és az érdekeltségébe tartozó bankoknál. Mostanra kiderült: több százezer család, több település és több más szervezet fut most a pénze után. Ez a bankcsőd rengeteg ember mindennapjait teszi kilátástalanná. Vajon mi lesz velük? Hogy élnek túl? És kaphatnak-e segítséget? Boros Krisztina riportja.

Felvétel a bank elleni támadásról

Térfigyelő kamera rögzítette, ahogy többször rálőtt egy bankfiók ajtajára, majd felgyújtott egy pénzkiadó automatát egy 43 éves férfi Dorogon. A rendőrség két napon belül elfogta és házkutatást tartottak nála, ahol több fegyvert és lőszert is lefoglaltak. 

Varga: Az állam segít a kifizetéseknél

Keddre tisztán kell látni a Buda-Cash ügyével foglalkozó munkacsoportnak, hogy melyik önkormányzatnak mennyire rossz a helyzete - ezt Varga Mihály mondta. A nemzetgazdasági miniszter szerint az állam csak így tud már a márciusi kifizetéseknél is segíteni a bajba jutott településeken.

Dühös tömeg és rendőrök a DRB fiókjainál

Roham a bankfiókoknál. Hosszú sorok alakultak ki az ország minden részén a Buda-Cash kötődésű bankfiókoknál reggel, miután kiderült, hogy már csak 60 ezer forintot lehet felvenni ügyfelenként. Több helyen feszült volt a helyzet. 

Buda-Cash: Százmilliárdos lehet a kár

Az MNB felfüggesztette az egyik legnagyobb magyar cég és a tulajdonosi körhöz tartozó DRB bankhálózat működési engedélyét, és felügyeleti biztosokat nevezett ki. A betétesek egyelőre nem juthatnak a pénzükhöz. Ez összesen 120 ezer embert érint. Híradónk Siklóson találkozott kétségbeesett banki ügyfelekkel.

Jobban járhat, aki hagyja bedőlni a hitelét?

A törvény szerint van olyan helyzet, amikor az adós jobban jár, ha egy ideig nem fizet a banknak, és hagyja bedőlni a hitelét. Legalábbis ez a nonszensz következtetés adódik egy devizahiteles ügyből, amelyben a bíróság első és másodfokon is az adós javára döntött egy, a végrehajtási törvényben talált kiskapu alapján. 

Házon kívül 15-02-04


szerző:
2015.02.04. 23:15
Házon kívül 15-02-04

Házon kívül: Kiakadt a polgármester, zavarja, ha sokan kíváncsiak az önkormányzat pénzügyeire. Lakáshitelesek igen, autóhitelesek nem? Bajban lévő hitelesek, számukra nélkülözhetetlen az autó. A miniszterelnök szerint nem léteznek, mi mégis találtunk gazdasági kivándorlókat.

Sokan segítenek a mozgássérült családnak

Rengeteg segítség, amiből akár az elmaradt törlesztőrészleteket is visszafizetheti majd egy ceglédi család. Újra felcsillant a remény, ezt mondta az RTL Híradónak az a súlyosan mozgássérült édesanya, aki szintén beteg kisfia miatt azért aggódott, hogy hitelük miatt elveszi a bank az autójukat.

Elfogták a bankot fenyegető férfit

Akasztással fenyegetőzött, csaknem két hónapig körözték, végül feladta magát az a 38 éves férfi, aki még november elején egy üzenetet ragasztott az egyik debreceni bank ajtajára. A papíron az állt: "Lógni fogtok mocskos uzsorások". A férfi nyitás előtt tette a papírt a bank ajtajára, arcát sem takarta el, az sem zavarta, hogy a biztonsági kamera felveszi. Tettét, úgy tudjuk azzal indokolta, hogy haragszik a bankokra.
 

Leállt a bankrendszer


szerző:
2014.12.05. 18:40
Leállt a bankrendszer

Bajban vannak a szakadár területek Kelet–Ukrajnában. Az ott élőket a háború mellett az is sújtja, hogy Kijev megszüntette a közszolgáltatásokat. Nem működik a bankrendszer, nem érkeznek a nyugdíjak, a közalkalmazotti bérek, akadozik az áramszolgáltatás és a távfűtés, sokan már vásárolni sem tudnak.


 

Kivonul a Citibank Magyarországról

A pénzintézet kedden jelentette be, hogy 10 másik ország mellett Magyarországon is értékesíti a lakossági üzletágat, 2015 végéig. Azt közölték: vállalatstratégiai döntésről van szó, mert ezután csak a nagyobb piacokra koncentrálnak majd.
 

Az e-bankolás helyzete Magyarországon

A bankok egyre inkább igyekeznek fejlesztéseket végezni az internetes és telefonos bankolás területén, hiszen napról napra többen használják a fizetés ezen módját. Az elektronikus bankolás szerepe növekszik hazánkban, de főleg a fiatalabb korosztály körében terjedt el, akik a hétköznapokban is biztonságosan használják az erre alkalmas applikációkat. A Brandmánia adásában az e-bankolás előnyeit és hátrányait derítettük ki.

Versenyeznek majd a devizahitelesekért

A jó adósok jól járhatnak a forintosítással. Tavasztól ugyanis várhatóan versenyezni fognak a bankok a legjobb devizahitelesekért, akik bármelyik banknál forintosíthatják majd a hitelüket.
 

Drasztikusan díjat emelt az MKB


szerző:
2014.09.25. 18:30
Drasztikusan díjat emelt az MKB

Többszörösére emelte az MKB Bank az átutalási díjakat az egyik lakossági bankszámlájánál. A szakértő szerint ezzel azok járnak különösen rosszul, akik átutalással fizetik a közüzemi számláikat.
 

Szerdán döntenek a banki elszámoltatásról

A devizahiteleseket segítő törvény szerint a bankoknak vissza kell fizetni az egyoldalú szerződésmódosítások és az árfolyamrés miatt szerzett nyereségüket.

25 százalékkal csökken a törlesztőrészlet

Átlagosan 25-30 százalékkal csökkenhetnek a devizahitelek törlesztörészletei jövő év elejétől. Hogy pontosan mennyivel az attól függ, hogy hányszor és milyen mértékben módosította a bank a szerződést egyoldalúan.

Csányi: nincsenek illúzióim


szerző:
2014.09.08. 14:45
Csányi: nincsenek illúzióim

Felfokozott a politikai hangulat a devizahiteles perek körül, ezért hazaárulásnak minősülne, ha egy bíróság a bankok javára döntene. Ezt mondta a Híradónknak az OTP elnöke.

Korlátoznák az MNB pénzköltését

Korlátozná az Magyar Nemzeti Bank pénzköltését az LMP. Úgy módosítanák a jegybanktörvényt, hogy ne lehessen milliárdokat költeni ingatlanvásárlásokra, és alapítványok létrehozására.

Kik és miért robbantottak?


szerző:
2014.01.13. 19:00
Kik és miért robbantottak?

Hatalmas robbanásra ébredtek hétfőn hajnalban Budapest 13. kerületében. Két bankfiók is súlyosan megrongálódott. A robbantó a gyanú szerint motorral érkezett a helyszínre, egy csomagot tett a bankfiókokhoz, majd elhajtott.

Kirobbantották a Lehel utcai bank falát

Az elsődleges vizsgálatok szerint robbantásos bűncselekmény történt a fővárosi Lehel utca egyik pénzintézeténél.

Vastag Tamást 11 forint miatt majdnem beperelte egy bank

Tamás megfeledkezett egy több évvel ezelőtt nyitott számláról, ami a sok év alatt mára 11 forintos tartozást generált és ezt akarták behajtani rajta.

Kik az utcai devizaharcosok?


szerző:
2013.10.02. 23:20
Kik az utcai devizaharcosok?

Számtalan kisebb csoport vonul végig a városon, a bankokat szidva, és sokan közülük a radikális fellépéstől sem riadnának vissza. Megkerestük őket, hogy elmondják, ők miért nem érzik hibásnak magukat a helyzetükért.

Gazdálkodj okosan! 13-09-12

Gazdálkodj okosan!: A Deluxe Dollz lányai a Gazdálkodj okosan stábjához fordultak: segítsünk nekik, hogy profi vállalkozássá alakulhassanak. Nedda és Eszter álmodozó, kreatív, igazi művészlélek. És mindketten ugyanabba a dologba szerettek bele.

Gazdálkodj okosan! 13-09-05

Gazdálkodj okosan!: Saidi Mejdiék szintén nagycsaládosok. Tunéziai férj magyar feleségével Balatonszabadiban él. Három generáció egy családi házban. 13 milliós forintos lakáshitelt próbálnak rendezni egy keresetből, de másfél éve képtelenek fizetni. A családnak mérlegelni kellett: törlesztik tovább az adósságukat, vagy a napi megélhetésüket biztosítják? Döntöttek, törlesztenének. Össze is gyűjtöttek hatmillió forintot, abban a reményben, hogy befizetik és le tudják zárni a hitelüket. A bank viszont köszönte szépen, de nem fogadta el a pénzüket. Mi történt, mit lehet ilyenkor tenni?

Házon kívül 13-05-15


szerző:
2013.05.15. 23:25
Házon kívül 13-05-15

Házon kívül: Megtudhatják, mihez kezdjen az a devizahiteles, aki kimaradt az eddigi kormányzati segélyakciókból. Aztán gyanús eredetű áruk, bizonytalan származású élelmiszerek nyomába eredünk. Végül kiderítjük, miért nem fizet a biztosító.

Marad még egy esély az adósoknak

Vége az adósmentésnek, százezrek maradtak ki belőle. Még rendesen fizetnek, de hatalmas lemondások árán. Az árfolyamgát az utolsó esély? Megmondta a szakértő.

Házon kívül 13-02-13


szerző:
2013.02.13. 23:05
Házon kívül 13-02-13

Házon kívül: Hogyan érdemes alkudozni a bankkal? Mi lett a Malév-árvákból? Van-e joguk az utcán aludni a hajléktalanoknak?

Hogyan érdemes alkudozni a bankkal?

Segített a tanácsadó: négymillió forintot engedett el a bank a tartozásból. Elmondjuk, hogyan érdemes alkudozni.

Házon kívül 12-12-12


szerző:
2012.12.12. 23:20
Házon kívül 12-12-12

Házon kívül: Karancslapujtőn a szegénység mellett is álmok születnek. A cégek ígéretet szegve árat emelnek, az ügyfél pedig fizethet, és egy bank, amely a mélyszegénységben élőket segíti.

Különleges bank: segítség a szegényeknek

A köznyelvben „szegények bankjának” hívják, hivatalosan Kiút program a neve. Mélyszegénységben élőknek adnak kölcsönt, hogy vállalkozást indíthassanak. Két év alatt 100 ügyfélből 65 sikeres lett.

XXI. század 12-09-04


szerző:
2012.09.05. 00:05
XXI. század 12-09-04

XXI. század: Sokan még ahhoz a generációhoz tartoznak, akik nem átpörgették, kihagyták, hanem nézték a reklámokat. Sőt, néha várták is – mint például a hurkagyurkás, vagy épp a nyugati farmert reklámozó kisfilmet. No és akadtak olyanok is, amelyek szövegére máig emlékeznek. Ma már csak a világ egyharmadán halad baloldalt a forgalom. Angliában, Ausztráliában, és Dél-kelet Ázsiában például. A legtöbb helyen, a Föld kétharmadán az úttest menetirány szerinti jobboldalán közlekednek, ahogy Magyarországon is – a második világháború óta. Miért álltunk át?

Házon kívül 12-03-28


szerző:
2012.03.28. 23:05
Házon kívül 12-03-28

Házon kívül: Az erőszakoló sorozatszínész - Mi vitte Damu Rolandot arra, amiért négy és fél év börtönt kapott? És más megítélés alá esik-e a nemi erőszak, ha az ember barátnőjéről van szó, aki önként megy fel hozzá, sőt kihívóan öltözködik? Vallomások a családon belüli nemi erőszakról. A bajai kocsmáros, a pultoslány és a hitelügyintéző - Egy több tízmilliós csalássorozat, egy gyanús haláleset, egy megbolygatott sír és egy hosszan húzódó bírósági ügy. A kecskeméti börtönben találkoztunk a történet főszereplőjével, aki a csalásokat elismeri, de az ellen tiltakozik, hogy megmérgezte volna a bűntársait, a két fiatal lányt. Újabb lehetőségek, újabb remény - Jön az árfolyamgát és a Nemzeti Eszközkezelő, ami sok devizaadósnak nyújthat segítséget. De nem mindenkinek és nem ugyanazokkal a feltételekkel. Utánajártunk a részleteknek, hogy segítsünk a bonyolult döntések meghozatalában.

Viharos az uniós pénzügyek kezelése

Eltérően nyilatkoztak az EU-s tagországok külügyminiszterei az EU alapszerződéseinek esetleges újabb módosításáról.

Tovább „ösztönöznék” a végtörlesztést

Tovább csökkentené a kormány a devizahitelesek számát - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium az Index kérdésére.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való