Külföld

Hóbortos ötlet: hullával ment két nő a bankba, hogy pénzt vegyenek fel az elhunyt számlájáról

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 8. 20:30

Eljárás indult két ohiói nő ellen, akik egy 80 éves férfi hullájával mentek bankba, hogy hozzájussanak a pénzéhez.

Hullagyalázás miatt indult eljárás két ohiói nő ellen, írja a News 5 Cleveland. Az ashtabula-i rendőrséget a helyi kórház riasztotta azzal, hogy március 4-én, hétfőn délután ötkor két nő beállított hozzájuk egy 80 éves férfi holttestével, majd otthagyták azt anélkül, hogy bármiféle információt közöltek volna az elhunytról, és csak később telefonon árulták el, hogy ki ő.

A rendőrség ezek után kiszállt a nők lakhelyére, és kihallgatták őket. Ekkor derült ki, hogy a férfi és a két nő egy házban laktak, és a két nő aznap vette észre ahogy a férfi meghalt. 

Egy harmadik lakó segítségével a holttestet beültették a férfi autójába, és elmentek vele a bankba. A bankban sikerült pénz felvenniük az elhunyt számlájáról, a banki alkalmazottnak ehhez elég volt az ablakon át egy pillantást vetni az autóban ülő idős férira.

A két nő ezután hajtott a kórházhoz, hogy megszabaduljanak a hullától.

Döbbenetesen hasonló bűneset történt egyébként 2022 januárjában az írországi Carlow városában, ahol a helyi postahivatalba ment be két fiatalabb férfi egy idős helybéli holttestével, hogy felvegyék a nyugdíját.

Nyitókép: Google Street View

#Külföld#egyesült államok#ohio#bank#elhunyt#hulla

Címlapról ajánljuk