Külföld

Börtönbe került a lengyel pap, aki orgiát tartott a parókián, amin meghalt egy férfi prostituált

rtl.hurtl.hu

2024. április 15. 17:41

Tomasz Z. atyát a katolikus egyház már korábban kizárta, most a rácsok mögött kell töltenie hosszú hónapokat a balul sikerült orgia miatt.

18 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság a lengyel Tomasz Z. atyát, aki a dél-lengyelországi Dąbrowa Górnicza városának parókiáján rendezett szexpartit, amin a teljesítménynövelő szerek miatt először elájult, majd meghalt egy résztvevő férfi prostituált, írja az IBT. A tárgyalás és az ítélethirdetés az ügy érzékenységére tekintettel nem volt sajtónyilvános.

A sosnowieci egyházmegyében nem ez volt az első hasonló incidens. 2010-ben a sosnowieci papi szeminárium vezetője keveredett verekedésbe egy melegbárban, de még több mint egy évig hivatalában maradhatott azután is, hogy a lengyel sajtó megszellőztette az ügyet. Végül a Vatikán avatkozott be, és feloszlatta a szemináriumot. Tavaly márciusban egy 26 éves diakónus holttestét találták meg. A hatóságok szerint egy negyvenéves pap ölte meg, aki azután öngyilkos lett.

Az orgiás eset nyomán kitört botrányról már korábban is beszámoltunk. Az egyházmegyét vezető püspök is lemondott az eset miatt. A kiérkező mentőket be sem engedték a parókia területére az orgia napján, de a mentők kihívták a rendőröket is, így végül be tudtak jutni. A hatóságok eljárást indítottak, mert a buliban résztvevők nem adtak megfelelő segítséget az ájult férfinak, aki később életét vesztette.

Korábban, a tavalyi lengyelországi választásokról szóló cikkünkben is megemlékeztünk a botrányról, amelyet Bartha Dániel, az Euro-Atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány (CEID) elnöke a Borkai-ügyhöz hasonlított. Azt mondta, hogy a PiS-féle kormánnyal együtt Lengyelországban „a radikális kereszténység bukott meg, pont azért, mert a PiS tájékán, ahol ezt a vonalat képviselik, volt pár szexuális botrány is, hasonlóan ahhoz, mint nálunk a Borkai-ügy”.

Nyitókép: Facebook / YouTube

#Külföld#lengyelország#orgia#botrány#pap#börtön#parókia#prostituált#túladagolás

Címlapról ajánljuk