Külföld

Ferenc pápa elfogadta a lengyel püspök lemondását, akinek egyházmegyéjében orgiát tartott egy pap

rtl.hurtl.hu

2023. október 24. 21:53

Más botrányok is előfordultak Sosnowiecben.

Ferenc pápa elfogadta annak a lengyel püspöknek a lemondását, akinek egyházmegyéjében homoszexuális orgiát rendezett egy pap. Mint egy hónapja megírtuk, a szexpartin egy férfi prostituált elájult, a mentőket pedig be sem akarták engedni a parókiára, csak rendőrök segítségével tudtak bejutni.

Az AP hírügynökség azt írja, hogy a sosnowieci egyházmegyében nem ez volt az első hasonló incidens. 2010-ben a sosnowieci papi szeminárium vezetője keveredett verekedésbe egy melegbárban, de még több mint egy évig hivatalában maradhatott azután is, hogy a lengyel sajtó megszellőztette az ügyet. Végül a Vatikán avatkozott be, és feloszlatta a szemináriumot.

Idén márciusban egy 26 éves diakónus holttestét találták meg. A hatóságok szerint egy negyvenéves pap ölte meg, aki azután öngyilkos lett.

Grzegorz Kaszak püspök, akit XVI. Benedek pápa nevezett ki 2009-ben, keddi nyilatkozatában közölte, hogy szeptember 29-én kelt levelében arra kérte az egyházfőt, hogy fogadja el lemondását. Mindenkit arra kért, hogy „bocsássák meg emberi korlátait”.

Nyitókép: Wikimedia Commons

#Külföld#lengyelország#ferenc pápa#püspök#orgia#botrány

Címlapról ajánljuk