Külföld

Ausztrál rendőrség: nem terrorista volt a sidney-i plázában hat emberrel végző férfi, aki egy csecsemőt is megkéselt

rtl.hurtl.hu

2024. április 14. 7:02

 Az elkövető egy pszichés problémákkal küszködő 40 éves férfi volt.

Mint arról beszámoltunk, késsel támadt egy férfi szombaton egy forgalmas sydney-i bevásárlóközpontban a vásárlókra, hat embert megölt, többeket megsebesített. Az elkövetőt a rendőrség agyonlőtte. A sérültek közül többen is válságos állapotban vannak, egyikük pedig egy kisgyerek.

Nem terrorcselekmény lehetett az ausztráliai bevásárlóközpontban történt ámokfutás – közölte a helyi rendőrség vasárnap.

A rendvédelmi szervek által lelőtt elkövetőt időközben egy pszichés problémákkal küszködő 40 éves férfiként azonosították. Új-Dél-Wales állam rendőrsége szerint a tettes, a queenslandi Joel Cauchi indítéka nem terrorizmus lehetett.

Anthony Cooke, Új-Dél-Wales rendőrfőnökének helyettese szerint Cauchi márciusban érkezett a tagállam területére. Azt mondta, a hatóságok már beszéltek a családtagjaival, akik együttműködőek.

 Cooke hangsúlyozta, egyelőre nincs semmilyen információjuk arról, hogy az elkövetőnek valamilyen különleges indítéka lett volna, vagy esetleg valamilyen ideológia hajtotta a férfit.

Hozzátette: a késeléses támadás több sérültjének - köztük egy kilenc hónapos csecsemőnek - az állapota súlyos, de stabil. Sajtóértesülések szerint a gyermek anyja is a halálos áldozatok között van.

 

Nyitókép: Youtube

#Külföld#ausztrália#sidney#ámokfutó#megkésel#gyilkos#meggyilkolta#késel#tragédia

Címlapról ajánljuk