Külföld

A légiutas-kísérő megnyomott egy gombot, zuhanni kezdett a repülő

rtl.hurtl.hu

2024. március 16. 8:50

A  légiutas-kísérő az étel felszolgálása közben nyomta meg véletlenül a gombot a pilóta ülésén, a műszerfalnak csapva a pilótát. 

A pilótaülés véletlen előrecsúszása okozhatta a Latam Airline gépének hirtelen zuhanását, ami miatt nagyjából ötven utas sérült meg – derült ki a Boeing figyelmeztetéséből, amit a légitársaságoknak küldött ki.

Ahogy arról az rtl.hu is beszámolt, legalább ötven ember megsérült, és tizenketten kórházba kerültek, miután hirtelen veszített repülési magasságából egy utasszállító repülő. „A gép sivítani kezdett, majd orral előre zuhanni kezdett. Azt gondoltam, hogy nekünk végünk” – mondta el a Stuff című lapnak az egyik utas. A Radio New Zealandnak egy másik utas úgy fogalmazott, hogy az emberek „szanaszét repültek”, és vérnyomokat hagytak maguk után a plafonon.

A Latam Airlines chilei légitársaság Boeing 787 Dreamliner típusú gépe az ausztráliai Sydney-ből tartott Aucklandbe, és onnan Chile fővárosába folytatta volna útját. Az eset nagyjából két órával a felszállás után történt. A légitársaság csak annyit közölt, hogy a gép egy közelebbről meg nem határozott „műszaki probléma” miatt hajtott végre „erős mozgást”.

A Wall Street Journal értesülései szerint az esetet az előzetes bizonyítékok szerint az okozta, hogy az ételt felszolgáló légiutaskísérő véletlenül megnyomott egy gombot a pilóta ülésének hátsó részén, ami előretolta az ülést, és a pilóta nekicsapódott a kormánynak, ami miatt a gép orra lebukott. A kérdéses gombot általában takarja egy fedél, és nem használják, amikor pilóta ül a székben.

Nyitókép:AaronP/Bauer-Griffin/GC Images

 

#Külföld#latam airlines#zuhanás#utasszállító#pilótaülés#repülő#repülés#légiutas-kísérő

Címlapról ajánljuk