Külföld

Dani Alves halálhírét keltették, csak egy rossz vicc akarhatott lenni

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 15:16

A Barcelona egykori legendáját nemi erőszak miatt korábban 4,5 év börtönre ítélték, és már megszigorították a megfigyelését, miután összetört a börtönben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Barcelona és a brazil válogatott egykori labdarúgóját azzal vádolták, hogy 2022. december 31-én egy barcelonai éjszakai klubban szexuálisan bántalmazott egy nőt. A 40 éves egykori focistát négy és fél év börtönre ítélték, valamint arra kötelezték, hogy 150 ezer eurót (több mint 58 millió forintnyi összeget) fizessen az áldozatnak.


Fél napja azonban egy magát fociszeretőnek nevező férfi azt írta ki X (korábbi Twitter) oldalára, hogy információi szerint Daniel Alves megölte magát.


A férfi tehát a foci, a sör és a szép nők szerelmesének tartja magát, azt is írja magáról, hogy az O’Globo nevű brazil médiacég 2023-ban az év Rió de Janeiro-ijának választotta. Ez alapján sokan újságírónak nevezték a férfit.

A lényeg azonban, hogy Daniel Alves nem halt meg, legkevésbé sem ölte meg magát a börtönben, ez álhír.

Mindezt Alves testvére is megerősítette az Instagram oldalán kiemelve, hogy nem érti, hogy lehetnek ennyire kegyetlenek az emberek.

Danit már elítélték. Nem elég? A halálát akarjátok?

– tette fel a kérdést Ney, aki azt is közölte, hogy a család jogi lépéseket fontolgat.

A poszt eredeti fociőrült szerzője mindenesetre erre is reagált. Azt írta, nem érti, mire ez a felhajtás, ő az unokatestvérére gondolt, akit történetesen ugyanúgy hívnak, mint a Barcelona egykori csillagát. Ráadásul, mint kiderült, csak eltűnt, de már megtalálták. Legalábbis ezt állítja az álhírt terjesztő férfi.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!


Nyitókép: Dani Alves a bíróságon – Fotó: EUROPA PRESS / D.Zorrakino. POOL via Getty Images
 

#Külföld#dani alves#börtön#öngyilkos#álhír

Címlapról ajánljuk