Külföld

Kifosztották a múzeumot, de útközben elejtettek egy aranyszobrot

rtl.hurtl.hu

2024. március 9. 6:01

A bűncselekmény során 49 kiállítási darabot loptak el egymillió euró értékben.

Tolvajok fosztották ki a Gabriele D'Annunzio olasz író egykori olaszországi rezidenciáján berendezett múzeumot a Garda-tó partján – közölte pénteken az olasz rendőrség.

A tájékoztatás szerint az ismeretlen tettesek arany ékszereket és aranyszobrokat vittek magukkal több mint egymillió euró értéken. A tolvajok ellopták a D'Annunzio-villából Umberto Mastroianni olasz aranyműves és szobrász tárlatának kiállítási darabjait is.

A csütörtökre virradóra elkövetett bűncselekmény során 49 kiállítási darabot loptak el.

Az olasz sajtó a hatóságokra hivatkozva arról cikkezett, hogy a bűntény magas hozzáértő betörők bandájának keze nyomát viseli. A bűnözők egy oldalbejáraton hatoltak be a Gardone Riviera településen található épületbe. A riasztóberendezés ugyan be volt kapcsolva, de nem jelzett, s az őrszemélyzet sem észlelt semmit.

A tolvajok azonban elejthették menekülés közben zsákmányuk egyik darabját nem messze a kiállítási teremtől. A tárgyat most a rendőrség vizsgálja esetleges nyomok után kutatva.

A D'Annunzio-villában működik a Vittoriale degli Italiani (Az olaszok győzelmi emlékműve) múzeum. Az aranyműves Umberto Mastroianni munkásságának szentelt kiállítás pénteken ért volna véget.

Nyitókép: Massimo Di Nonno/Getty Images

#Külföld#garda-tó#rablás#tolvajok#múzeum

Címlapról ajánljuk