Külföld

Tömegével álltak ki a francia színészek a nemi erőszakkal vádolt Depardieu mellett

rtl.hurtl.hu

2023. december 26. 17:14

Nyílt levélben fejtették ki, hogy szerintük lincselés zajlik.

Csaknem 60 színész és francia közéleti személyiség állt ki Gerard Depardieu mellett, akit nemi erőszakkal és sorozatos szexuális zaklatással vádolnak, írja az AFP hírügynökség.

Mint arról beszámoltunk, Emmanuel Macron nemrég azt nyilatkozta, hogy szerinte hajtóvadászat folyik Depardieu ellen, amiben ő nem fog részt venni. A francia elnök kijelentésére politikusok és nőjogi aktivisták is felháborodottan reagáltak.

Legutóbb egy spanyol újságírónő vádolta nemi erőszakkal Depardieu-t. Megírtuk azt is, hogy Hélène Darras francia színésznő feljelentette a színészt, mert állítása szerint  egy 2007-es filmforgatáson szexuálisan zaklatta őt. Áprilisban arról írtunk, hogy már 13 színésznő vádolta meg szexuális zaklatással Depardieu-t. Egyikük az eset idején 17 éves volt, és azt mondta, hogy a stábtagok tétlenül nézték, hogy a színész a szemük láttára fogdosta a melleit.

A Le Figaróban megjelent nyílt levelet, amely szerint gyűlöletkampány folyik a színész ellen, olyan hírességek írták alá, mint Charlotte Rampling, Carla Bruni, Pierre Richard és Depardieu volt élettársa, Carole Bouquet.

A levél aláírói szerint Depardieu lincselés áldozata, és ezért nem maradhatnak csendben. A színész elmondta, hogy a publikálás előtt megmutatták neki a levelet, de elmondása szerint ezt nem kérte.

Nyitókép:  Tristar Media/Getty Images

#Külföld#gerard depardieu#szexuális erőszak#kiállás

Címlapról ajánljuk