Kultúra

Egy tucat színésznő vádolja szexuális zaklatással Gérard Depardieu-t

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 15:58

A francia színész ellen először 2018-ban indult büntetőeljárás nemi erőszak miatt. 

13 nő vádolta meg Gerard Depardieu francia színészt szexuális zaklatással – írta a Mediapart francia hírportál alapján a BBC.

A sértettek állítják, hogy Depardieu többször is fogdosta őket az elmúlt két évtizedben, kezét a fehérneműjükbe tette, valamint illetlen megjegyzéseket tett rájuk. A zaklatások állítólag film- és tévésorozatok forgatásai közben történtek, néha nyilvános helyeken is. A sértett nők közül sokan azt mondták a lapnak, megdöbbentette őket, hogy a filmforgatásokon nem történt semmilyen intézkedés, a színész viselkedését eltűrték.

Az egyik, az eset idején 17 éves színésznő állításai szerint tétlenül nézték, ahogy Depardieu az egész stáb szeme láttára fogdosta a melleit.

A párizsi ügyészség szerdán az AFP hírügynökségnek elárulta, hogy hivatalos panasz még nem érkezett a hatóságoknak. A francia színész ellen először 2018-ban indult büntetőeljárás, miután a vádak szerint megerőszakolt egy színésznőt.

A 74 éves Gérard Depardieu Golden Globe- és kétszeres César-díjas színművész, filmrendező és producer, országa egyik legfoglalkoztatottabb színészeként tartják számon. 

Nyitókép: Ettore Ferrari / MTI / EPA

#Kultúra#gerard depardieu#francia#színész#nemi erőszak#szexuális#zaklatás

Címlapról ajánljuk