Külföld

Eltávolította a szerbiai újság Lázár János pálinkázós vajdasági videóját

rtl.hurtl.hu

2023. december 2. 19:52

A felvételen Lázár segítségét ígérte a VMSZ-nek.

Eltüntette oldaláról az Aleksandar Vučić-fél haladó párthoz közeli subotica.info azt a videót, amely Lázár Jánost mutatja, ahogy a szerbiai választásra készülő Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái előtt kijelentette: negyven magyarországi aktivista megy a Vajdaságba, hogy segítse a VMSZ kampányát. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke itt azt tette hozzá: „És jövünk hozzátok mi is jövő tavasszal”.

A felvételt a lapnak az eseményre meghívott szerb fotósa-videósa készítette, az eseményt kiszúró 444 pedig le is mentette azt.

A szerbiai választásokat december 17-én tartják. A választások esélyese a Szerb Haladó Párt, legfőbb kihívója pedig a közös listán induló baloldali-liberális ellenzék. A VMSZ a hatalmat tartó párt esélyes koalíciós partnere lehet a néhai Slobodan Milošević szocialista pártja mellett.

Korában arról írtunk: egy vonatozással avatta fel a Szeged-Szabadka vasútvonalat, ahol nyolc év után újra járnak a személyvonatok. A miniszter Palicson találkozott a vajdasági magyar párt, a VMSZ helyi tagjaival, akiknek egy pohárköszöntőt tartott. A témával a mai RTL Híradó is foglalkozott:

[8:56 PM] Kiss Adrienn ez az embedje:
Lázár János hivatalos videóban beszélt arról, hogy 40 fideszes aktivista segíti a vajdasági magyar politikusokat, a videót azóta törölték

Nyitókép: MTI / Lakatos Péter

#Külföld#lázár jános#szerbia#választás#támogatás#pálinka

Címlapról ajánljuk