Külföld

Rejtélyes, tüdőgyulladásra hasonlító betegség terjed Kínában

rtl.hurtl.hu

2023. november 23. 9:44

A betegség miatt több gyerekkórház is túlterheltté vált. A WHO aggódik. Megismétlődhet a 2019-ben indult koronavírus-járvány?

Rejtélyes, tüdőgyulladásra hasonlító betegség terjed Kínában – számolt be róla a Daily Mail és az al-Jazeera. A WHO már hivatalos kérdéseket is intézett a kommunista diktatúrához, hogy osszanak meg további részleteket a betegséggel kapcsolatban.

A rejtélyes kór tüdőgyulladással és magas lázzal jár, de a betegek nem köhögnek. A pekingi és az onnan több száz kilométerre lévő Liaoing városának kórházai megteltek beteg gyerekekkel. Sokan attól tartanak, hogy ezt a járványt is megpróbálja eltitkolni Kína, ahogyan azt a koronavírussal is tette a pandémia elején.

A Kínával kapcsolatos riasztást szerdán este adták ki a ProMed nevű orvosi oldalon. Itt jelezték elsőként a világnak a 2019-ben indult koronavírus-járványt is. A mostani jelentés szerint a betegség már legalább két hónapja terjed Kínában.

Így indult a koronavírus

2019. december 31-én a kínai Vuhan városának egészségügyi hatósága egy baljóslatú jelentést tett közzé. E szerint 27-en fertőződtek meg egy rejtélyes, tüdőgyulladásra utaló betegséggel. Közülük 7 ember kritikus állapotban volt. A tünetek között lázat és légzési nehézséget jegyeztek fel.

Ajánló: Helyi járványnak hitték – így indult világhódító útjára a koronavírus

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#kína#rejtély#tüdőgyulladás#koronavírus

Címlapról ajánljuk