Külföld

Ha Trump győz, úgy fog kormányozni, mint Putyin és Orbán

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 12:55

Erről egy prominens demokrata képviselő beszélt az MSNBC egyik műsorában. 

Donald Trump szerint a kormánynak az dolga, hogy „saját politikai karrierjét segítse, és megsemmisítse az ellenfeleit”, és úgy fog kormányozni, ha másodszor is hatalomra kerül, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök vagy Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Ezt mondta Jamie Raskin prominens demokrata képviselő az MSNBC hírtelevízió egyik műsorában.

Szerinte „illiberális demokrácia” lesz Trump második elnöksége alatt, azaz „demokrácia szabadságjogok nélkül, és jogállamiság tiszteletben tartása nélkül”. Hozzátette, hogy „minden a karizmatikus politikus akaratából történik”, ami „az ő esetükben Donald Trump”.

Orbán és Trump egymást dicsőíti

Raskin egy nappal azután beszélt erről, hogy Trump egy választási gyűlésen Orbánt „nagyon erős vezetőként” méltatta. Az elnökválasztásra készülő Trump októberben is rajongva beszélt Orbánról egy másik kampányrendezvényen, sőt, még egy Trump-sapkát is küldött a magyar kormányfőnek, amire azt is ráírta, hogy „Viktor, nagyszerű vagy”.


Hét éve Orbán Viktor az elsők között gratulált Donald Trump győzelméhez, amikor 2016-ban megnyerte az amerikai elnökválasztást:


Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Külföld#donald trump#vlagyimir putyin#orbán viktor

Címlapról ajánljuk