Külföld

Donald Trump rajongással beszélt Orbán Viktorról egy kampányrendezvényen

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 19:54

Nagyon erős ember.

Donald Trump volt amerikai elnök Orbán Viktort méltatta egy iowai kampányrendezvényen – az erről készült felvételt a magyar miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs osztotta meg közösségi oldalán.

Egy nagyszerű úriember, Magyarország vezetője, amikor arról kérdezték, mit ajánlana Joe Bidennek annak érdekében, hogy rendbe tegye a világot, azt mondta: csak egy dolgot lehet tenni, vissza kell hozni Trumpot. Ő Orbán Viktor. Hallottak róla? Ő a legerősebb vezető. Nagyon erős ember

– mondta Trump.


A bukott elnök korábban közösségi oldalán egy közös képet osztott meg Orbán Viktorral, amihez azt írta: „Magyarország csodálatos emberei szerencsések, hogy az övék”. A magyar miniszterelnök pedig egyebek mellett Tucker Carlsonnak adott interjújában méltatta Trump külpolitikáját.

A Washington Post ugyanakkor nemrég egy cikkében úgy vélekedett: Orbán körei abban reménykednek, hogy új lendületet adhat számukra, ha a szélsőjobb visszafoglalja a Fehér Házat, Trump visszatérése pedig azt is segítene elfedni, hogy milyen sötét érdekek húzódnak meg Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges kapcsolata mögött.

Nyitókép: REUTERS/Jonathan Ernst

#Külföld#donald trump#orbán viktor

Címlapról ajánljuk