Putyin: Ukrajna a táliboknak ad el fegyvereketAz orosz elnök szerint az illegális fegyverpiacon adják tovább a fegyvereket az ukránok.
Külföld

Putyin szerint az Ukrajnának küldött nyugati fegyverszállítmányok a tálibokhoz kerültek

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 18:57

Az orosz elnök szerint az illegális fegyverpiacon adják tovább a fegyvereket az ukránok.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken kijelentette, hogy az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállítmányok egy része az illegális fegyverpiacon keresztül az afganisztáni tálibokhoz került, írja az MTI.

Most azt mondják: Ukrajnából fegyverek kerülnek a Közel-Keletre. Hát persze, hogy így van, mert eladják őket

– mondta az orosz elnök egy moszkvai rendezvényen, hozzátéve: „és eladják őket a táliboknak, onnantól kezdve pedig bárhova kerülhetnek”.

Régóta állítják ezt az oroszok az ukránokról, de bizonyítékot eddig nem tudtak felmutatni. Időnként mutatbnak egy-egy fotót az állítás alátámasztására, de eddig mindegyikről bebizonyosodott, hogy hamisítvány, vagy egészen máshol készült, mint amit mondtak róla.

A Reuters hírügynökség összesítése szerint az ukrajnai háború kezdete óta a nyugati országok több tíz milliárd dollár értékben küldtek Ukrajnának fegyvereket.

Ukrajna azt állítja, hogy szigorú felügyelet alatt tartja a neki szállított fegyvereket, ennek ellenére az Egyesült Államok megkérte Kijevet, hogy tegyen többet a korrupció felszámolásáért – idézi az MTI a Reuterst.

Nyitókép: Szergej Gunejev/MTI/AP/Kreml Pool

#Külföld#orosz-ukrán háború#vlagyimir putyin#ukrajna#háború

Címlapról ajánljuk