Külföld

Kártérítést kap a pár, akinek fingó és nyáladzó kutya tette tönkre a repülőútjukat

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 20. 13:46

Az új-zélandi pár egy 13 órán át tartó repülőúton volt, amikor melléjük egy igazán kellemetlen utas került: egy kutya, aki szörcsögött, nyáladzott és büdöseket fingott. 

2000 új-zélandi dollár, azaz átszámítva majdnem félmillió forint kártérítést kapott az az új-zélandi házaspár, akiknek 13 órás repülőútját egy nyáladzó, büdöseket eregető eb tette tönkre. Erről a házaspár számolt be szerdán a Stuff című új-zélandi lapnak.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a pár Párizsból tartott Szingapúrba júniusban a Singapore Airlines légitársaság gépén, prémium turista osztályon, amikor kiderült, hogy a mellettük ülő ember felvihette a gépre érzelmi támogatást nyújtó kutyáját. A minden egyes lélegzetvételnél szörcsögő ebre panaszt tettek, de csak a turistaosztály hátsó sorába tudták volna őket átültetni.

Erre eleinte nem voltak hajlandók, de pár óra elteltével a kutya jelenléte elviselhetetlenné vált számukra, miután az állat fingani kezdett, és teljesen összenyálazta a férj lábát, mert nem fért el rendesen. Így végül átültek.

Az utazás után visszaköveteltek a jegy árát, mert olcsóbb helyeken voltak kénytelenek végigülni a repülőutat. A légitársaság eleinte csak egy kétszáz dolláros vouchert ajánlott fel, amit elégtelennek tartottak. Végül kétezer új-zélandi dollárt adtak nekik, a két helyre szóló jegy árának különbségét – mondta el a feleség a Stuff című lapnak.

A nő hozzátette, hogy a pénzt egy vakvezető kutyákat képző szervezetnek ajánlják fel, hozzátéve, hogy „ez nem a pénzről szólt”. A Singapore Airlines az eset után bejelentette, hogy érzelmi segítő kutyákat mostantól nem engednek fel a repülőikre, csak valódi segítőkutyákat.

Nyitókép: Stuff

#Külföld#repülő#repülés#singapore airlines#kutya#fingás#kártérítés#új-zéland

Címlapról ajánljuk