Külföld

Videóüzenetben panaszkodnak Putyinnak az orosz katonák a „kolosszális” veszteségekről

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 21:34

Azzal vádolják a hadsereget, hogy nem ad a gyalogos katonáknak elegendő légi támogatást. A felvétel eredetiségét egyelőre nem erősítették meg független források.

Egy három és fél perces Telegram-videóban panaszkodnak orosz katonák Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a harctéren szenvedett „kolosszális” veszteségekről, és azzal vádolják a sereg vezetését, hogy a gyalogos katonáknak nem biztosít megfelelő légi támogatást, írja a Newsweek.

A lap szerint a felvétel eredetiségét egyelőre több helyről nem erősítették meg, de az már feltűnt a Telegramon kívül több közösségi felületen, például a Twitteren. Ez már nem az első alkalom lenne, hogy orosz katonák videóban panaszkodnak a sereg rossz ellátásáról az invázió kezdete óta.

„Nem tartják be azt a szabályt sem, amely szerint ha egy harcoló egység 10-35 százalékos veszteséget szenved, akkor ki kell vonni a frontról. Mára a mi osztagunk már 25-30 százalékos veszteséget szenvedett” – mondják a katonák a videóban, akik állítják, hogy a „különleges hadművelet” kezdete óta a fronton harcolnak.

Emellett arról panaszkodnak, hogy a védelmi minisztériummal szerződést kötő katonák a mai napig nem kapták meg a dokumentumokat, amik rögzítik szolgálati státuszukat, emellett „nem kapják meg a fizetésüket, vagy csak egy apró részét”.

Nyitókép: Telegram

#Külföld#videóüzenet#katona#orosz-ukrán háború#vlagyimir putyin#panasz#fizetés

Címlapról ajánljuk