Külföld

Több száz méteren hevertek az emberi maradványok – 160-nal száguldó vonat gázolt el öt embert

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 13:50

Pályafelújítást végző munkásokat gázol halálra egy 160 kilométer per órás sebességgel száguldó gyorsvonat Olaszországban.   

Meghalt öt pályafelújítást végző munkás, miután elgázolta őket egy 160 kilométer per órás sebességgel haladó vonat Olaszországban, egy állomásnál. Az eset helyi idő szerint szerda éjfélkor történt, a Torinótól északra található Brandizzo városában.

A Torino felé haladó vonat üres szerelvényeket szállított, amikor a baleset történt. Két munkásnak még időben sikerült elugrania a mozdony elől, aminek vezetője az ANSA olasz hírügynökség beszámolója szerint nem sérült meg, de sokkos állapotba került.

Több száz méteren hevertek az emberi maradványok - 160-al száguldó vonat gázolt el öt embert
A vonat, ami elgázolt öt pályafelújítást végző munkást Olaszországban. Fotó: REUTERS/Massimo Pinca

Brandizzo polgármestere „hatalmas tragédiaként” jellemezte az esetet, és közölte, karbantartók azt mondták neki, hogy a helyszín „vérfagyasztóan” nézett ki, és a síneket „háromszáz méter hosszan borították az emberei maradványok”.

Egy nő a helyi sajtónak elmondta, hogy éppen az állomás közelében lévő egyik bárban voltak, amikor hallották, hogy valamilyen baleset történt. A barátja odaszaladt megnézni, hogy mi történt, és a látvány annyira szörnyű volt, hogy „most sokkos állapotban van”.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tragédiát. A város polgármestere ugyanakkor közölte, hogy nyomozást indítottak az esettel kapcsolatban, de hozzátette, nem biztos benne, hogy a 160 kilométer per óra a legmegfelelőbb sebesség egy állomáson történő áthaladásra.

Nyitókép: Munkások takarítják a síneket, ahol elgázolták az öt vasúti dolgozót. – Fotó: REUTERS/Massimo Pinca

#Külföld#olaszország#vonat#baleset#gázolás

Címlapról ajánljuk