Külföld

„Apa, nem tudom felébreszteni anyát” – négyéves kislánya találta holtan az olimpiai bajnok úszót

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 17. 9:32

Helen férje, Robert hajnali négykor felkeltette a nagyszülőket, hogy közölje velük, hatalmas baj történhetett.

Négyéves kislánya holtan találta az egykori olimpiai úszónőt, Helen Smartot, aki a profi sport után pedagógusként, iskolaigazgatóként dolgozott. A 42 éves egykori sportoló a halála előtti napon egy videót posztolt magáról, amin az látszik, hogy boldogan evez, jele sincs annak, hogy rosszul érezné magát.

 Apa, nem tudom felébreszteni anyát

– idézi a Daily Mail Helen kislányát, aki miután nem tudta felébreszteni az anyját, az apjától kért segítséget. 

A család épp a Conistoni-tó partján nyaralt, itt vették fel azt a videót is, amelyen utoljára látható Helen. A nő anya, Linda elmondta, Heidi (Helen kislánya) felébredt az éjszaka, és megpróbálta felébreszteni az anyját, hogy vele aludjon, akkor mondta azt az apjának, hogy nem tudja felébreszteni anyát.

Biztos nagyon fáradt, Heidi, te menj vissza szépen az ágyba

– mondta aza apa, aki szintén nem tudta felébreszteni a feleségét, akiről azt hitték, hogy elszenderedett.

Helen az aktív sport után pedagógusként kezdett dolgozni, imádta az iskolát, a gyerekeket és nagyon büszke volt rá, hogy egy intézményt vezethetett.

Éjfélkor lefeküdt, és azt mondta nekem: most lefekszem, anya, mivel tudom, hogy reggel 6-kor Heidi ébreszteni fog. Csak aludni szeretnék, mert hosszú napom volt

– idézte fel Helen utolsó szavait az édesanyja, Linda.

Helen férje, Robert hajnali négykor felkeltette a nagyszülőket, hogy közölje velük, hatalmas baj történhetett, Helen lehet, hogy meghalt.

Megérintettem a lábát, és nagyon hideg volt, körbe-körbe sétáltam mellette, és úgy nézett ki, mint aki alszik, de lehetett látni, hogy már nem élt. Csak azt mondogattam, miért nem én haltam meg inkább, szívesen cseréltem volna helyet vele

– emlékezett vissza Linda.

Helen világszinten jegyzett úszó volt, aki bronzérmet nyert az 1998-as Kuala Lumpur-i Nemzetközi Játékokon, valamint ezüstérmet a világ- és Európa-bajnokságon.

Miután 2000-ben Nagy-Britanniát képviselte a Sydney-i Olimpiai Játékokon, úgy döntött, visszavonul, és a Worsley Mesnes Community általános iskolában fog tanítani.

A brit sajtó nem említi, hogy mi okozta a nő hirtelen, tragikus halálát.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#helen smart#úszó#olimpikon#tragédia#meghalt#anya#kislány

Címlapról ajánljuk