Külföld

Kigyulladt egy autókat szállító hajó Hollandiánál, egy ember meghalt

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 13:30

A legénység több tagja a vízbe ugorva várta, hogy a parti őrség egységei kimentsék őket. 

Egy ember meghalt, és többen megsérültek, miután kigyulladt egy nagyjából háromezer autót szállító teherhajó Hollandia partjainál. A Fremantle Highway nevű hajón 23 fős legénység volt, akiket helikopterekkel és hajókkal mentettek ki az égő hajóról a holland parti őrség egységei. Többet a vízből emeltek ki, miután kénytelenek volt a tengerbe vetni magukat a lángok elől.

A lángok a holland sajtóban megjelent beszámolók szerint a fedélzeten lévő 25 elektromos autó egyikében keletkeztek, és gyorsan terjedni kezdtek. A legénység megpróbált eloltani a tüzet, de nem jártak sikerrel – közölte a holland parti őrség. A tűz olyan veszélyes, hogy tűzoltókat sem engedtek a fedélzetre, és a vízről próbálják oltani a hajót, és igyekeznek megakadályozni, hogy elsüllyedjen, de már elkezdett jelentősen az oldalára dőlni.

Kigyulladt egy autókat szállító hajó Hollandiánál, egy ember meghalt
A Hollandia közelében kigyulladt autószállító teherhajó. Fotó: Holland parti őrség

A panamai zászló alatt hajózó Fremantle Highway a németországi Bremerhavenből tartott az egyiptomi Port Szaíd kikötőjébe. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hajó milyen autókat szállított.

Tavaly egy majdnem négyezer autó szállító teherhajó gyulladt ki, majd égett egy hétig, mielőtt elsüllyedt volna az Atlanti óceánon. A Felicity Ace fedélzetén több mint ezer Porsche, valamint ritka Lamborghinik, és Bentley-k voltak. A rakomány elvesztése a becslések szerint százmilliárd forint körül volt.

Nyitókép:Kustwacht

#Külföld#hajó#teherszállító#tűz#kigyulladt#hollandia#autó

Címlapról ajánljuk